ČT uvede řadu oceňovaných sérií jako Nového papeže, Potvoru, Bodyguarda a další

ČT uvede řadu oceňovaných sérií jako Nového papeže, Potvoru, Bodyguarda a další | Fandíme seriálům
Rai, Sky, Independent Television, Amazon Prime, BBC, TF1
Zobrazit dalších 12 obrázků
Česká televize nakoupila na mezinárodním veletrhu řadu kvalitních seriálů a filmů, na co všechno se můžete těšit?

Česká televize každoročně nakupuje oceňované seriálové a filmové tituly na veletrhu MIPCOM (mezinárodní veletrh audiovizuální tvorby v Cannes) a nejinak tomu bylo i vloni na podzim. Jen s tím rozdílem, že tentokrát se nekonal veletrh přímo v Cannes, ale pouze online prostřednictvím virtuálních platforem. Nyní ČT odhalila, na co všechno se diváci mohou těšit, a nutno podotknout, že výčet brilantních seriálů a minisérií nemá v tuzemském televizním rybníčku konkurenci.

Zločiny Velké Prahy: O nedělních večerech nahradí Boženu nová krimi série zasazená do období První republiky
 

V průběhu tohoto roku se diváci ČT mohou těšit na minisérii Nový papež od režiséra Paola Sorrentina, která navazuje na sérii Mladý papež s Judem Lawem, sedmidílnou minisérii dle skutečných událostí Útěk z vězení v Dannemoře režírovanou Benem Stillerem, druhou a zatím poslední řadu skvělé Potvory v hlavní roli s Phoebe Waller-Bridge, oceňovaný britský dramatický seriál Roky a roky či televizní verzi kultovních románů Eleny Ferrante s názvem Geniální přítelkyně.

Fanoušci kriminálek se mohou těšit na minisérii Bodyguard, první a druhou sérii Bancroft, minisérii The Sister, francouzský krimiseriál Balthazar a nejnovější řadu Případů detektiva Murdocha. Z historických sérií ČT nakoupila válečný seriál Svět v plamenech, minisérii o manželství mezi Alžbětou z Yorku (Jodie Comer) a králem Jindřichem VII. (Jacob Collins-Levy) s názvem Bílá princezna a historické drama Španělská princezna pojednávající o první manželce Jindřicha VIII., Kateřině Aragonské.

ČT
Roky a roky

Filmová nabídka láka na maďarské drama oceněné na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary Rodinné štěstí a polské filmy Zákal, o pronásledování církevních představitelů, a společensko-kritický Klér. Ze známějších titulů posledních let ČT uvede snímky Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, Božská Florence, Vévodkyně nebo Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny. Od stanice BBC zakoupila ČT i řadu dokumentů jako Neandrtálci, Hrdinové starověkého Řecka, Tutanchamonův odkaz, třídílný cyklus Putin a přírodopisný Spy in the Snow (Špioni na sněhu).

Vyjma nakupování se ČT účastnila veletrhu i jako producent. Jaký zájem měli zahraniční vysílatelé o tvorbu ČT shrnul v tiskové zprávě obchodní ředitel České televize Hynek Chudárek následovně: „Zahraniční vysílatelé opět potvrdili zájem o hranou tvorbu České televize, a to zejména o tradičně populární pohádky a krimiseriály. Do jižní Ameriky putují Spravedlnost, Stockholmský syndrom, Místo zločinu Ostrava nebo například třetí série Labyrintu. Tamní diváci rovněž uvidí minisérie Vodník a Živé terče či snímky DUKLA 61 a Metanol. Štědrovečerní pohádku Princeznu a půl království koupili pro své diváky vysilatelé v Německu a v Polsku. A právě v těchto dnech nám byl potvrzen i nákup minisérie Herec, nominované na České lvy, a to satelitní společností Eurochannel působící v mnoha zemích Evropy a Ameriky.

Zdroj: ČT

Foto: Rai, Sky, Independent Television, Amazon Prime, BBC, TF1

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Rodinné štěstí

06.10.2016 | Maďarsko
Drama
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest