Hutná detektivka Temný případ dostane od HBO úplně nový směr

Hutná detektivka Temný případ dostane od HBO úplně nový směr | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 11 obrázků
Detektivní série Temný případ zřejmě dostane nový tvůrčí dohled i směr.

S detektivní sérií Temný případ to HBO nemá jednoduché. První série z roku 2014 s Matthew McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích se řadí mezi nejlepší televizní kriminální thrillery všech dob. Z kombinace tvůrčího dohledu Nica Pizzolatta a režie Caryho Joji Fukunagy vznikl nezapomenutelný zážitek, jež po každém díle vyústil v hořečnatou diskusi nad vrahem a pátráním po nadpřirozenu. Scenárista Nic Pizzolatto u série na rozdíl od Fukunagy zůstal, a přestože já byl s druhou a zcela odlišnou řadou spokojený, většina diváků byla zklamaná z nenaplněných očekávání. 

In With the Devil: Autor Prokletého ostrova chystá novou kriminálku
 

Následně se Temný případ na čtyři roky odmlčel. Zatím poslední třetí řada v hlavní roli s Mahershalou Alim se sice vrátila ke kořenům první série, ale sledovanost ani hodnocení diváků se ani zdaleka první řadě nevyrovnaly. Nyní rok a půl od premiéry třetí sezóny se opět o Temném případu začíná mluvit, a pokud další řada vznikne, tak bude zcela jiná než předchozí štace. 

Ředitel obsahu pro HBO a HBO Max Casey Bloys se v rozhovoru pro server Deadline nechal slyšet, že aktuálně hledají nový směr a tvůrčí dohled pro případný návrat Temného případu. Konkrétně Bloys v rozhovoru řekl: „Lze říci, že spolupracujeme s několika autory na nalezení ideálního tónu a námětu. Další Temný případ by jistě mohl být velmi zajímavý a myslím si, že by byl zajímavý právě s novým hlasem.“ Toto vyjádření jasně naznačuje, že dosavadní scenárista Nic Pizzolatto již není přímo zapojen do tvůrčího procesu.

Dále Bloys ujistil diváky, že na HBO rozhodně nevznikne další řada Temného případu za každou cenu. Bude zaležet na tom, jestli se scenáristům povede přijít s tak zajímavým a kvalitním námětem, který by na jednu stranu byl jiný než přechozí řady a zároveň si udržel kvalitativní laťku. Zda vznikne další přírůstek do antologické kriminální série, je tak zatím ve hvězdách. Podělte se s námi v komentářích o tom, zda byste o další Temný případ s novým tvůrcem stáli nebo ne.

Zdroj: Deadline

Foto: HBO

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 9

ROMAN | 13.02.2021 13:29
kdy začnete?
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest