Streamovací služba Disney+ oznámila první evropské seriály

Streamovací služba Disney+ oznámila první evropské seriály | Fandíme seriálům
Disney
Zobrazit dalších 5 obrázků
Disney představil první várku seriálů z Itálie, Francie či Německa pro služby Disney+ a novou streamovací službu Star.

Streamovací služba Disney+ je sice dostupná na největších evropských trzích v podobě Německa, Francie, Velké Británie či Itálie, ale dosud byl na platformě od Disneyho věnován prostor výhradně amerických produkcím. Ovšem od nynějšího roku dostanou prostor i nové seriály od evropských produkcí a tvůrců. Disney oznámil první várku projektů z různých zemí Evropy, které budu cílit nejenom na tamější předplatitele.

Netflix slaví 200 milionů zákazníků, chce se věnovat hlavně těm mezinárodním
 

Evropské tituly pod záštitou Disneyho budou vznikat pod novou zábavní značkou Star. Star by měla být evropská variace na americkou službu Hulu. Tudíž streamovací platforma zaměřená na dospělejší publikum, zatímco na Disney+ je obsah přístupný rodinám s dětmi. (Rozdíl oproti Hulu je pouze v tom, že v Evropě je Star přímo součástí Disney+, není to samostatně předplatitelná služba). Star bude globálně spuštěna 23. 2. a bude na ní uveřejněno osm zbrusu nových evropských sérií. Na službě by dále měly být filmy od studií 20th Century Studios a Searchlight Pictures, seriály od stanic Freeform, ABC a FX, včetně chystaných spin-offů antologie American Horror Story anebo klasické seriály jako Ztraceni, Jak jsem poznal vaši matku či Griffinovi.  

Mezi nejzajímavější představené seriály řadíme francouzskou fantasy Parallels, jež pojednává o čtveřici teenagerů, jejichž životy se obrátí vzhůru nohama, když je tajemná událost vžene do paralelních dimenzí (služba Disney+), italskou sérii The Good Mothers, která vypráví o mafiánském prostředí z ženské perspektivy (služba Star) anebo německý Sam – A Saxon, jež vychází ze skutečného příběhu prvního východoněmeckého černošského policisty Samuela Meffira (služba Star).

Vyjma hraných seriálů se Disney zaměří i na dokumenty. Prozatím představil sérii Feyenoord Rotterdam, která bude mapovat historii stejnojmenného nizozemského fotbalového klubu, či šestidílný Soprano: Sing or Die, jež následuje francouzského rappera a textaře Soprana na jeho přípravách na turné v roce 2022, přičemž odkrývá jeho příběh od skromných začátků v Marseilles po současný úspěch. Obě dokumentární série budou dostupné na platformě Star.

Streamovací služba Star bude od konce února dostupná v evropských regionech, kde je již aktivní služba Disney+. V Česku a na Slovensku by mělo být Disney+ spuštěno během první poloviny letošního roku, ovšem konkrétní datum zatím není známo. Daší veřejnou prezentaci pro akcionáře chystá Disney na začátek března, tak snad nás konečně přestane napínat a termín příchodu do Česka a na Slovensko odhalí.

Zdroj: Deadline

Foto: Disney+

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest