Autoři Stranger Things zpracují pro Netflix Kingův Talisman

Autoři Stranger Things zpracují pro Netflix Kingův Talisman | Fandíme seriálům
Orion Publishing
Dobrodružství o mladíkovi, který dokáže vstupovat do pokřivené paralelní reality dost možná bylo pro Stranger Things jednou z inspirací.

Talisman od Stephena Kinga se snad po letech průtahů konečně dočká svého filmařského zpracování. Steven Spielberg získal práva už v roce 1982, tedy ještě před vydáním knihy. Od té doby látka na zfilmování stále čekala. Poslední projekt tu byl v roce 2019. Přípravy snímku ale smetla voda a místo toho se chystá série pro Netflix.

Na tu se Spielbergem jako výkonní producent dohlédnou bratři Dufferovi, autoři velepopulárního seriálu Stranger Things. Ten se hodně inspiruje Kingovými romány a Spielbergovými filmy z 80. let, takže v určitém smyslu se uzavírá pomyslný kruh. Konkrétně Talisman silně staví na vstupování do paralelní pokroucení reality, což je motiv, který hodně připomíná svět „Vzhůru nohama“ jejž dobře znají fanoušci Stranger Things.

Showrunnerem (vedoucím scenáristou) chystaného seriálu se stává Curtis Gwinn, jenž jako scenárista pracoval právě na Stranger Things, ale třeba také na Pozůstalých, Živých mrtvých nebo na Narcos. Zprávu jako první přinesl The Hollywood Reporter.

Román Stephen King napsal v roce 1984 společně s Peterem Straubem, dalším populárním hororovým autorem. Tradičně rozsáhlý román pojednává o Jacku Sawyerovi, chlapci, který putuje napříč Spojenými státy, aby zachránil svoji matku před rakovinou. Příběh je ozvláštněný tím, že paralelně s USA existují ještě tzv. Teritoria, určitá pokroucená paralelní dimenze, kde všechno dostává poněkud temnější nádech. Chlapec mezi oběma realitami dokáže přeskakovat, takže řešení řady peripetií nabírá patřičnou šťávu.

Foto: Orion Publishing

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest