Geneation: Skupina teenagerů objevuje svou identitu a sexualitu v moderním světě

Geneation: Skupina teenagerů objevuje svou identitu a sexualitu v moderním světě | Fandíme seriálům
HBO Max
Zobrazit dalších 9 obrázků
Queer seriály zažívají menší boom a nechybí u toho ani HBO. I jeho nejnovější projekt má na první pohled potenciál uspět.

Posledních pár let bylo skutečně bohatých na výborné projekty zaobírající se Generací Z a LGBTQ+ komunitou – dospíváním, hledáním identity a objevováním tajů sexuality. Například nás strhla barevná Euforie, rozněžnělo odlehčené Love, Victor; nadchlo melancholické Jsme jací jsme a nedávno také naprosto rozdrtilo úžasné Byl by to hřích. Dnešní doba zkrátka queer seriálům přeje jako nikdy dříve a výsledkem je obrovská vlna kvalitní televize. A v tuto chvíli to vypadá, že by tato vlna mohla přinést další ovoce. Na obzoru se totiž ukázalo HBO s novým seriálem Generation (někdy psané jako Genera+tion).

Osmidílná dramedie se zaměřuje na skupinku amerických středoškoláků, kteří se v moderním světě snaží odhalit taje své sexuality a bořit barikády, které jim klade konzervativní společnost. Na první pohled možná ne ten úplně nejoriginálnější koncept, už při pohledu na první trailer lze však vidět, že má seriál potenciál na celou látku hodit správně moderní kabát. Ze zhruba 3 minutové ukázky čiší mládí a s ním jednak spojená chuť po svobodě a spontánnosti ale zároveň také nejistota a obavy.

Recenze: Byl by to hřích není jen zdrcující varování před AIDS, ale mnohem víc
 

Kromě toho by se pak Generation měla skutečně snažit fumgovat jako velice realistická sonda do života dnešních mladých. A je upřímně velice osvěžující vidět, že za projektem, který se snaží věrohodně ztvárnit dnešní generaci, stojí její člen – showrunnerce Zeldě Barnz je totiž pouze 19, přičemž se jedná o její vůbec první projekt.

Série stihla mezitím před pár týdny rozpoutat silnou kontroverzi, kdy z natáčení unikla informace, že byla na place při pitevní scéně v hodině biologie použita mrtvá koťata. Tvůrci v čele s producentkou Lenou Dunham se za tento krok veřejně omluvili, přičemž scéna by v seriálu neměla být použita.

V hlavních rolích se ukážou Justice Smith, Martha Plimpton (Dobrá manželka), Haley Sanchez nebo Chloe East. Režie se ujal autorčin otec Daniel Barnz (Cake). Premiéra prvních tří epizod proběhne 11. 3. na platformě HBO Max, v našem případě tedy na HBO Go.

Zdroje: SlashFilm, Vulture

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 6

Anita | 10.03.2021 20:30
Bože tady je zas chudáků. Autor píše pravdu, naštěstí Češi nejsou úplně ztracení. Na ČSFD Euforie 83%, We R Who We R 76%, Love Victor 78% a Byl by to hřích 86%.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest