Them: Nová série přináší sociální horor ve stylu Jordana Peela

Them: Nová série přináší sociální horor ve stylu Jordana Peela | Fandíme seriálům
Amazon Prime
Zobrazit další 4 obrázky
Nová hororová antologie bude konkurovat American Horror Story strašidelnou tematizací skutečných sociálních problémů. Je tu první trailer.

Amazon startuje novou hororovou antologii Them (Oni / Ti druzí). První série se jmenuje Covenant (Úmluva) a odehrává se v 50. letech minulého století, v období známém jako Velká migrace, během něhož se asi šest milionů černochů přestěhovalo z chudého a rasistického jihu do dalších částí Spojených států. Vyprávění se soustředí na rodinu, jež se ze Severní Karolíny přestěhuje bělošské předměstí Los Angeles. Idilický nový domov se ale rychle změní v epicentrum řádění zlovolných sil, kdy si sousedé i nelidské bytosti z rodiny utahují a hrozí, že ji zničí.

Autorem námětu je Little Marvin, který zatím nemá ve filmografii prakticky žádné zápisy. K ruce dostal o něco zkušenější producentku Lenu Waithe, známou především pro její práci na oceňovaném seriálu Master of None. Showrunnerem je David Matthews (Narcos, Mafie v Atlantic City, Your Honor), klíčovou režisérkou Larysa Kondracki (Legion, Volejte Saulovi, Živí mrtví).

Do hlavních rolí byli obsazeni Ashley Thomas (24: Legacy), Deborah Ayorinde (Luke Cage), Shahadi Wright Joseph (My), Melody Hurd, Alison Pill (Devs), Ryan Kwanten (Pravá krev) a Javier Botet, specialista na monstra a duchy všeho druhu.

Amazon zveřejnil první trailer, v němž seriál připomíná Lovecraft Country nebo My od Jordana Peela. I tenhle seriál kombinuje horor, sociální otázky a rasismus, i tady na nás zjevně čeká celá řada vizuálně nápaditých a znepokojivých výjevů. S My novinku navíc spojuje mladá Shahadi Wright Joseph. Záměr filmařů otevírat skrze žánrové vyprávění sociální témata potvrdila Lena Waithe, podle které má série připomenout, že být černochem v roce 1953 je stejně děsivé, jako jím být dnes. Série má přibližovat kulturní propasti ve společnosti a mentalitu my versus oni.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest