Autor Hry o trůny Martin se upsal HBO na dalších pět let

Autor Hry o trůny Martin se upsal HBO na dalších pět let | Fandíme seriálům
HBO
George R.R. Martin si přijde na pěkný balík a HBO na oplátku počítá s tím, že se ponoří hluboko do světa Game of Thrones.

George R.R. Martin dělá vše proto, aby svou knižní ságu Píseň ohně a ledu nikdy nedokončil. Čerstvě se upsal na dalších pět let HBO. Samozřejmě, teď to myslím trochu v nadsázce, Martin podepisuje s HBO průběžné smlouvy opakovaně už od roku 2007. Je na tom ale vidět, jak je hyperaktivní a pouze sedět u psaní svého románu se mu zkrátka nedaří. Fanoušci Písně ohně a ledu budou muset vytrvat.

Novou dohodu podepsal Martin podle The Hollywood Reporteru na pět let a měl by si díky ní přijít na desítky milionů dolarů. Martin se bude podílet na vývoji projektů pro HBO i HBO Max a podle serveru Deadline se chce společnost spolu se spisovatelem ponořit opravdu hluboko do jeho magického světa. V tuhle chvíli vzniká minimálně šest různých projektů ze světa Hry o trůny.

Je tu House of Dragon, seriál o minulosti rodu Targaryenů. Dále mořeplavecká série přezdívaná 9 plaveb. Potom série z chudinské čtvrti Bleší zadek, série „Deset tisíc lodí“ o příchodu Rhoynarů do Západozemí (o všech třech seriálech více zde), dále Příběhy Dunka a Egga a animovaná série. Vše, krom House of Dragons jsou v tuhle chvíli pouze zárodky, ze kterých nakonec nemusí nic vzejít. Mimo Trůny Martin pro HBO chystá také série Who Fears Death a Roadmarks. A aby toho nebylo málo, tak se ještě mimo HBO pustil do Divokých karet a celovečeráku In the Lost Lands, s režisérem Paul W.S. Andersonem a Millou Jovovich a Davem Bautistou v hlavních rolích.

Takže pokud máte rádi seriály s Martinovým přispěním, v nadcházejících letech se máte na co těšit.

Foto: HBO

Zdroje: Hollywood Reporter, Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 1

Martrix | 09.04.2023 09:13
Vzhledem k jeho věku je to dost odvážné podepisovat tak dlouhodobou smlouvu. Nakonec by mohlo v tom nejčernějším scénáři nastat, že bude nedopsaná kniha i nedokončené scénáře k seriálům. A všichni víme, jak to dopadlo, když se zapojila invence jinak uvažujících lidí...scénáristů-fanoušků.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest