Život v barvě: David Attenborough ukáže divákům, jak barvy fungují ve zvířecí říši

Život v barvě: David Attenborough ukáže divákům, jak barvy fungují ve zvířecí říši | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 14 obrázků
Netflix v dubnu uvede nevídaný dokument od Davida Attenborougha, tentokrát zaměřený na barvy očima zvířat.

Britský přírodovědec David Attenborough ani ve svých 94 letech nepřestává točit nové dokumentární série. Netflix v dubnu uvede třídílnou sérii Život v barvě s Davidem Attenboroughem (Life in Colour). První dvě epizody již na konci února uvedla BBC. Dokument odhalí divákům, jakou úlohu hrají barvy v přírodě, jakým způsobem je zvířata využívají k přežití, vábení a dalším nedílným součástem jejich životů. Život v barvě je výjimečný využitím zcela nových kamerových technologií, z nichž některé byly vyvinuty speciálně pro tuhle sérii, které umožňují vidět barvy a vzory obvykle neviditelné pro lidský zrak.

Secrets of the Whales: James Cameron nám přiblíží život velryb
 

V upoutávce, kterou si mžete přehrát níže, Attenborough inovativní přístup popisuje takto: „Abychom pochopili, jak barvy ve zvířecí říši fungují, musíme je vidět z pohledu zvířete. S novými kamerami vyvinutými speciálně pro tuto sérii nyní můžeme.“ Ultrafialové kamery odhalují zářivé signály na motýlích křídlech a výrazy na žlutých šidélkách které se používají jako tajné komunikační kanály. Některá zvířata dovedou detekovat polarizační světlo a speciální kamery nám mimo jiné mohou ukázat, jak kraby vnímají svět nebo jakým způsobem kudlanky nábožné předávají signály rivalům pomocí polarizačních vzorů na svých tělech.

Všechny tři epizody mají kolem padesáti minut a každá zkoumá přirozený svět barev způsoby, které lidské oko nikdy předtím nezažilo. Sérii natočila režisérka Sally Thomson, která s Attenborough spolupracuje od roku 2011 a naposledy s ním natočila televizní dokument David Attenborough a mořský drak, s dokumentaristou Nickem Greenem (Putin: A Russian Spy Story). Netflix uvede všechny tři díly 22. 4. V galerii níže se můžete podívat na plakáty a záběry z upoutávky.

Zdroj: Collider

Foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest