Jupiter’s Legacy: Netflix v traileru představuje vlastní seriál plný "Supermanů"

Jupiter’s Legacy: Netflix v traileru představuje vlastní seriál plný "Supermanů" | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 13 obrázků
Být hrdinou v dnešní cynické době vůbec není snadné, zvlášť když musíte žít ve stínu svých oslavovaných rodičů.

Netflix si pro nás na květen přichystal lákavou seriálovou novinku Jupiter’s Legacy. Autorem námětu je Mark Millar, s nímž streamovací gigant před časem podepsal smlouvu o exkluzivní spolupráci. Millar stojí za takovými komiksy, jako jsou Občanská válka, Ultimates (jedna z inspirací pro filmové Avengers), Old Man Logan, Superman: Rudá hvězda, Kick-Ass, Kigsman nebo Wanted (u nás komiksově jako Mrtvý nebo živý).

Komiks Jupiter’s Legacy se inspiruje Hvězdnými válkami, King Kongem, římskou mytologií či klasickými komiksy první poloviny 20. století a vztahuje superhrdiny k povaze americké společnosti. Seriálové zpracování pojednává o střetu dvou generací superhrdinů: Na jedné straně je tu stará garda, která získala schopnosti ve 30. letech minulého století a od té doby je opěvována. A pak je tu mladší generace, která se potýká s životem ve stínu bezchybných rodičů.

Trailer ukazuje, že ti rodiče ve skutečnosti tak bezchybní nebudou. Někteří jsou možná trochu pokrytci, jiní přes všechny svoje hrdinské skutky úplně zapomněli na to, že by se měli také doma věnovat svým potomkům. Vypadá to, že v ani jedné generaci se nemusíme bát černobílých panáků. Všichni tu mají potenciál mít svoje klady i zápory. Starší generace ke svojí světové úloze hrdinů přistupuje možná až příliš sebemrskačsky, mladá je krom tlaku ze strany rodičů rozhozená z toho, že dnešní svět není tak jednoznačný a každý váš krok bude veřejně rozebírán. A kdo by nechtěl vidět, jak to vypadá, když se začne vztekat podrážděný dorostenec, který má superschopnosti. Místy možná seriál působí trochu levněji, než by si zasloužil a místy možná Jupiter’s Legacy vyznívá až moc idealisticky, skoro až naivisticky, ale v zásadě zatím Netflix dokázal vzbudit zvědavost.

To určité vzletné uchopení žánru asi nepřekvapí, když si vezmeme, že za seriálem stojí Steven S. DeKnight, podepsaný pod první řadu Daredevila, či pod řadu epizod Smallvillu, tedy pod superhrdinské látky, kde v popředí byla bezelstná introspekce hrdinů a obecně patřily oba seriály mezi ty vážnější zpracování superhrdinů. Krom toho děal DeKnight také na Buffy, Angelovi nebo Spartacovi. Hlavní role v Jupiter's Legacy si rozebrali Josh Duhamel, Leslie Bibb, Ben Daniels, Andrew Horton, Elena Kampouris, Mike Wade, Matt Lanter nebo Ian Quinlan. Netflix novinku uvede 7. 5.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest