Monsieur Spade: Režisér Dámského gambitu natočí dobovou krimi s Clivem Owenem

Monsieur Spade: Režisér Dámského gambitu natočí dobovou krimi s Clivem Owenem | Fandíme seriálům
New Line Cinema
Zobrazit další 4 obrázky
Režisér a spolutvůrce Dámského gambitu si vyhlédl další seriálový projekt, tentokrát zamíří do Francie 60. let.

Loňská minisérie Dámský gambit se řadí k tomu nejlepšímu, co se na televizním a streamovacím poli v posledních letech událo. Spolutvůrce a režisér všech sedmi epizod oceňované minisérie Scott Frank nyní oznámil další projekt. Opět se bude jednat o dobovou minisérii. Tentokrát z 50. let zamíří do 60. let a namísto Spojených států se titul Monsieur Spade bude odehrávat ve Francii. Hlavním hrdinou bude brilantní detektiv Sam Spade, který zažívá svá zlatá léta v malebném městečku Bozouls na jihu Francie. Je rok 1963, Alžírská válka je u konce a zanedlouho skončí i Spadův poklidný život.

Masters Of The Air: Známe obsazení válečné série, která naváže na Bratrstvo neohrožených
 

Postava Spadea vychází z románu The Maltese Falcon z roku 1930 od amerického autora Dashiella Hammetta. V seriálovém zpracování ztvární ústředního hrdinu Clive Owen. Anglickému rodákovi se v posledních letech ve filmech příliš nedařilo, možná i proto se po výborném seriálu Knick: Doktoři bez hranic začal více věnovat televizní tvorbě. Letos ho uvidíme v roli bývalého amerického prezidenta Billa Clintona ve třetí sezóně American Crime Story a po boku Julianne Moore v thrilleru Lisey's Story dle románu Stephena Kinga.

Za kriminálním dramatem stojí francouzská produkční společnost Haut et Court, která má na kontě Mladého papeže. Série se bude kompletně natáčet ve Francii s evropskými herci a bude namluvena převážně ve francouzštině. Scott Frank napíše scénář spolu s Tomem Fontanou (Borgia). Zatím nespecifikovaný počet hodinových epizod zrežíruje samotný Frank. Série zatím nemá streamovací domov, ale dle nadupaného tvůrčího týmu a Owenovu renomé se stanice a streamovací služby budou jistě jen předhánět.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest