Lisey a její příběh: První trailer nové adaptace Stephena Kinga

Lisey a její příběh: První trailer nové adaptace Stephena Kinga | Fandíme seriálům
Apple TV+
Zobrazit dalších 10 obrázků
Julianne Moore hraje manželku zesnulého spisovatele, která musí rozplést minulost, když ji začne pronásledovat nebezpečný stalker.

Lisey a její příběh (Lisey's Story) je román Stephena Kinga z roku 2006. Hrdinka Lisey Landon (Julianne Moore) před dvěma lety ztratila manžela, slavného romanopisce Scotta Landona (Clive Owen). Pronásleduje ji zlověstný fanoušek (Dane DeHaan), který byl manželem posedlý a snaží se získat jeho nevydané rukopisy. K tomu se začnou dít znepokojivé věci s Liseynou sestrou (Joan Allen), a tak hrdince nezbývá nic jiného, než se postavit vzpomínkám na svého mrtvého muže, které až doteď potlačovala.

Dále hrají Sung Kang, Jennifer Jason Leigh a Ron Cephas Jones. Jednotlivé epizody pro streamovací platformu Apple TV+ natočil Pablo Larraín, režisér zodpovědný za snímky jako No nebo Jackie. Co je však zajímavější, scénář ke všem epizodám napsal sám Stephen King.

Ten vysvětluje, že příběh patří k jeho nejmilejším. Sám má zkušenosti se stalkery a inspirovaný k napsání knihy byl poté, co se vrátil z nemocnice a zjistil, že mu manželka přeorganizovala celou jeho pracovnu. Kvůli tomu se potom ve svém vlastním domově cítil jako duch. Kniha sice není autobiografická, přesto je však osobní. Jinak, jak King uvádí, by se nikdy ve svých 73 letech do psaní scénáře nepouštěl. Dlouho nechtěl prodat práva, protože chtěl knihu adaptovat sám. Definitivně se rozhodl, když viděl před třemi lety kriminální minisérii American Crime Story – Versace. Tu celou napsal Tom Rob Smith, a když to King viděl, tak mu to dodalo sebevědomí pro to, že také dokáže sám napsat celou sérii.

Vedle toho si Stephen pochvaluje, že počkal až do dneška, protože v minulosti by takhle jeho příběh zpracovat nešel. Buď by byl zkrácený ve filmu, nebo by v televizi měl obroušené všechny mládeži nepřístupné elementy. V současnosti můžete na streamovacích platformách ukázat co chcete a zároveň nabídnout delší příběh, se všemi nuancemi.

Apple TV+ minisérii začne uvádět 4. června.

Synopse českého knižního vydání: Lisey Landonová je vdova po slavném spisovateli Scottu Landonovi, nositeli mnoha literárních cen. Když se Lisey konečně po dvou letech od manželovy smrti pustí do vyklízení Scottovy pracovny, uvědomí si, jak velký kus jeho minulosti (a vlastně i minulosti, kterou prožili spolu), vytěsnila z paměti. Proč tomu tak bylo? Co ji donutilo spustit mezi přítomností a časem minulým neprodyšnou purpurovou oponu? Teprve když se na scéně objeví šílenec a násilník Dooley, musí se Lisey vydat po stopách vlastních vzpomínek a zjistit, co to před sebou ukrývala. Tu cestu, kterou pro ni nachystal zemřelý manžel, musí podniknout - jinak nepřežije. Lisey a její příběh, na první pohled historie obyčejného manželství, je strhující román napěchovaný silou a něhou, krvavý a zároveň nádherný.

Zdroje: Apple, EW

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest