House of the Dragon: Obsazení rozšířil zkušený představitel fantasy rolí

House of the Dragon: Obsazení rozšířil zkušený představitel fantasy rolí | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Seriál ze svět Hry o trůny přináší nové fotky z natáčení. A šéf studia slibuje, že Targaryeni budou správně šílení.

Fotky z natáčení jsou pro zvědavé fanoušky užitečná věc. U seriálu House of the Dragon nám nejrpve odhalily vizáž ústředních postav. Teď se díky nim dozvídáme také to, že byl do seriálu obsazený další výrazný herec. Konkrétně Graham McTavish, čili zkušený přeborník žánru fantasy. Už v roce 1998 vystupoval v televizním filmu Merlin, později se ukázali v Králi Artušovi, v trilogii Hobit, v seriálu Cizinka a obsazený byl také do druhé řady Zaklínače. Teď do svojí sbírky fantasy světů přidává i Hru o trůny od George R.R. Martina. Herec následně svou účast potvrdil v rozhovoru pro magazín Stylist. Níže si můžete Grahama na place prohlédnout, stejně jako další nejnovější zákulisní fotky, jež odhalují ošacení, jaké nosili obyvatelé Západozemí několik staletí před událostmi původního seriálu.

Nedávno se pro Deadline k House of the Dragon krátce vyjádřil také šéf WarnerMedia Jason Kilar. Ten nebyl příliš konkrétní, ale prohlásil že je nadšený z toho, jak se rozšiřuje svět Westerosu a zvětšuje paleta postav, které si fanoušci mohou oblíbit. Dodal, že rod Targaryenů je tak bláznivý, jak to jenom jde, což je základem pro dobré drama.

Nový seriál vychází z knihy Oheň a krev od George R.R. Martina a odehrává se 300 let před událostmi Hry o trůny. Točí se kolem sporu o nástupnictví v rodině Targaryenů, který rozpoutá občanskou válku. Ústředními postavami jsou král Viserys Targaryen (Paddy Considine), jeho manželka Alicent Hightower (Olivia Cooke), princezna Rhaenyra Targaryen, dcera z předchozího manželství (Emma D’Arcy), králův mladší bratr Daemon Targaryen (Matt Smith), pobočník krále Otto Hightower (Rhys Ifans) nebo lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint). Tvůrčími osobnostmi seriálu jsou spisovatel George R.R. Martin, režisér bitevních epizod Hry o trůny Miguel Sapochnik a Ryan Condal. Seriál bude uvedený v roce 2022.

Úvodní foto je ilustrační, ze snímku Hobit (Warner Bros.)

Zdroje: Deadline, Stylist

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest