Třídní schůzka: Mall TV na konci května uvede pandemický seriál Marka Najbrta

Třídní schůzka: Mall TV na konci května uvede pandemický seriál Marka Najbrta | Fandíme seriálům
Mall TV
Zobrazit dalších 10 obrázků
Jak se děti, rodiče a učitelé vyrovnávali s distanční výukou předvede komediální série od Marka Najbrta.

Režisér Světa pod hlavou a Kanceláře Blaník uvede na Mall TV nový komediální seriál zaměřený na pandemickou dobu. Marek Najbrt natočil desetidílnou sérii Třídní schůzka, která vypráví nejen o rodičích a učitelce jejich dětí, ale také o situacích, které se během pandemie a lockdownů staly důvěrně známé většině uživatelů internetu. Za původním nápadem stojí herec Marek Daniel, představitel ústředního lobbisty ze seriálu Kancelář Blaník, který si ve Třídní schůzce zahrál jednu z hlavních rolí.

ČT odhaluje chystané projekty, můžeme se těšit na seriálové pokračování Špuntů na vodě nebo třetí řadu Případů 1. oddělení
 

Najbrt o seriálu říká: „Je to hlavně mozaika lidských osudů na pozadí pandemie. Všichni jsme do ní nějakým způsobem přispěli, jsou tam různé fragmenty našich životních zážitků, ale zároveň je to čirá fikce, protože jde o komedii. Rozhodli jsme se, že si vytvoříme trochu volnější mantinely a výrazné motivy použijeme tam, kde se nám budou hodit, aniž bychom úzkostlivě zkoumali, jestli je to na den přesně podle toho, jak to bylo v realitě.“ Za scénářem stojí Robert Geisler (Prezident Blaník), který na něm pracoval s Danielem a Najbrtem čtvrt roku. Při pilování scénáře se potkávali převážně online, takže mají i díky tomu s používáním komunikačních platforem bohaté zkušenosti.

V rolích starostlivých rodičů uvidíme Václava Neužila (Svět pod hlavou), Kristýnu Badinkovou Novákovou (Pelíšky), Eriku Stárkovou (MOST!), Janu Plodkovou (Hodinářův učeň), Romana Zacha (Metanol), Andreje Poláka (Vlastníci), Tomáše Jeřábka (Comedy Club), Marka Daniela (Prezident Blaník), Lukáše Trana (Na střeše), Moniku Zoubkovou (Specialisté), Natálii Drabiščákovou (Vybíjená), Kamilu Valůškovou (Ve stínu), Davida Máje (Chata na prodej) a Ondřeje Cihláře (Drbu vrbu). Třídní učitelku si zahrála Klára Cibulková (Kukačky).

Průběh online natáčení popisuje Najbrt následovně: „Každý herec měl svůj monitor a kameru. Na monitoru viděl všechny ostatní postavy a zároveň scénář, protože zapamatovat si tolik textu by bylo náročné. Všichni měli odposlech, ve kterém jednak slyšeli své kolegy a taky mě, když bylo potřeba do toho vstoupit. Ale většinou jsme se snažili celý zhruba desetiminutový díl natočit souvisle, takže natáčení docela odsýpalo.“ První tři díly uvede Mall TV 31. 5., další balíčky epizod budou následovat 7. a 14. 6. Upoutávku si můžete přehrát zde.

Mall TV
Václav Neužil a Kristýna Badinková Nováková (Třídní schůzka)

Foto a podklady: Mall TV

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest