Dave: Slastně divný seriál láká na svou druhou řadu

Dave: Slastně divný seriál láká na svou druhou řadu | Fandíme seriálům
FX
Komediální zjevení se vytasilo s trailerem pro 2. sérii, jehož součástí je z nějakého důvodu mravenečník…

Dave se loni objevil jako zjevení. Desetidílná komediální série sledovala život Davea Burda. Ačkoliv je to bílý Žid, který je křížencem stereotypního židovského neurotika se sprostým flákačem, jaké hrává Seth Rogen, je Dave bytostně přesvědčený, že je nejlepší rapper, jaký kdy žil. Dave je přitom plný paradoxů. Jeho sociální schopnosti jsou často otřesné, přesto se dokáže všude vetřít a s každým zapříst řeč. V řadě ohledů je to nechápavý zabedněnec, který zároveň v některých směrech prokazatelně má rozsáhlé znalosti, specifický druh intelektu a až filosofický způsob uvažování. A někdy vystupuje jako ten největší pozér lpící na iritujících povrchnostech, jen abyste vzápětí začali dumat nad tím, jestli to skutečně náhodou není génius.

Seriál volně vychází ze skutečného života Davea „Lil Dickyho“ Burda, jenž kromě toho, že ztvárnil hlavní roli, je také spoluautorem scénáře. Humor osciluje od čirého buranství, až po po poměrně sofistikované narážky a odkazy. Od dětinsky nevinných žertíků, po temná tajemství z hlubin Daveovy skříně (a mysli). Navzdory kadenci vtipů umí série naprosto trefně glosovat řadu vážných témat, jako je Daveovo neomalené chování v partnerském vztahu, popřípadě fungování zábavního průmyslu, sláva ad. V první sérii také vystoupila řada hvězdných hostů a laťka je obecně nastavená proklatě vysoko.

Druhá série se vrací 16. června a zatím k ní byl zveřejněný první teaser trailer. V tom Dave přechází přes rušnou ulici a z nějakého důvodu přidržuje mravenečníka. Situace se vyvine v šílenou kakofonii explozí, pádů a vzdušných krasobluslařských figur. To vše pro jedno taco. Proč? Protože Dave. Spoluautorem seriálu je Jeff Schaffer, jenž se podílel na filmech Sachy Barona Cohena Bruno a Diktátor. První řadu u nás nabídlo HBO, snad to zopakuje i s tou druhou.

Podklady a foto: FX

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest