Chapelwaite: Hrátky s démony budou mít v kingovském seriálu svoji cenu

Chapelwaite: Hrátky s démony budou mít v kingovském seriálu svoji cenu | Fandíme seriálům
EPIX
Zobrazit dalších 7 obrázků
Oscarový Adrien Brody se objeví v centru dění prequelu k ikonickému Prokletí Salemu. Pusťte si trailer

V posledních letech se v kinech na televizních přijímačích jako houby po dešti začaly rojit filmové a seriálové adaptace děl krále hororu Stephena Kinga. Na začátku června se na Apple TV+ podívalo nejnovější ze seriálových zpracování v podobě minisérie Lisey a její příběh (Lisey’s Story) s Julianne Moore v hlavní roli. Hvězdná jména nechybí ani další výrazné připravované adaptaci nesoucí jméno Chapelwaite.

V ústřední roli chystaného seriálu vznikajícího pod taktovkou stanice EPIX se představí Adrien Brody americký herec známý především díky svým rolím v Pianistovi či Grandhotelu Budapešť. V seriálu odehrávajícím se v 50. letech 19. století se ukáže jako Charles Boone, nově přistěhovalý obyvatel Chapelwaite, historického sídla své rodiny. Jeho pobyt se však velice rychle přemění do hrůzostrašné podoby, když se protagonista bude muset potýkat s hanebnou a temnou rodinnou historií.

Frankenstein se dočká nového seriálového zpracování
 

Série vychází z Kingovy povídky z roku 1978 Jerusalem’s Lot, která funguje jako prequel k autorovu upířímu románu Prokletí Salemu (Salem’s Lot). Podle Petera Filardiho, který spoluvytváří projekt se svým bratrem Jasonem, se máme těšit na podívanou plnou tajemna a neznáma, která by měla nabídnout i aspekty psychologického hororu a zaobírat se duševním stavem a zdravým rozumem hlavního hrdiny. Povídková předloha se zaobírá démony a černým zaříkáním a skládá poctu H.P. Lovecraftovi.

Vedle Brodyho se v dalších rolích objeví mimo jiné Emily Hampshire (Schitt’s Creek). Premiéru plánuje stanice EPIX v srpnu, zda se seriál dostane i do našich končin, v tuto chvíli není známo. Můžete si každopádně pustit první teaser a v galerii prohlédnout oficiální fotografie. Alespoň podle vydaných materiálů to vypadá, že by nás mohlo čekat skutečně temně gotické strašení.

Podklady a foto: EPIX

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest