Pán prstenů: Kaskadéři si stěžují na riskantní natáčení

Pán prstenů: Kaskadéři si stěžují na riskantní natáčení | Fandíme seriálům
Amazon Studios
Studio popírá, že by kaskadéři pracovali v nebezpečných podmínkách.

Seriálový Pán prstenů, který se momentálně točí na Novém Zélandu, je velkolepá produkce, v níž není nouze o akční scény. Magazín Deadline, s odkazem na novozélandská média, informuje, že podle některých kaskadérů nepanují při natáčení hazardních kousků bezpečné podmínky. Kaskadérka Dayna Grant a kaskadér Thomas Kiwi promluvili na záznam, další členové štábu se vyjádřili anonymně.

Grant se dostala do širšího povědomí, když musela podstoupit akutní operaci mozku a na zákrok jí pomohly sehnat peníze Lucy Lawless a další hollywoodské celebrity. Grant utrpěla otřes mozku při březnovém natáčení „LOTRa“ a podle ní i anonymních zdrojů nepanovaly na natáčení dostatečně bezpečné podmínky, situace se nezměnila ani po dvou vážných zraněních a incidenty navíc nebyly hlášeny orgaznizaci WorkSafe, tak jak by se na Novém Zélandu mělo.

Studio Amazon vydalo v reakci prohlášení, podle něhož jsou zdraví a fyzická i psychická bezpečnost herců i štábu zajišťované s naprostou vážností. Produkce podle Amazonu plně dodržuje bezpečností regule, které jsou na Novém Zélandu platné. Jakékoliv informace o tom, že by na place nepanovalo bezpečí nebo se nedodržovaly regule, jsou prý kompletně chybné.

Podle výpovědi pro The New Zealand Herald se Grant poranila při provádění manévru, do kterého se jí příliš nechtělo. Po prvotní prohlídce jí byl povolen návrat do práce a zúčastnila se ještě natáčení dalších projektů, než jí později bylo diagnostikována krevní sraženina v mozku a drobná poranění páteře (přímou souvislost se zraněním během natáčení Pána prstenů se prokázat nepodařilo, ale jiné incidenty od té doby kaskadérka zřejmě neměla).

Thomas Kiwi tvrdí, že si v březnu při natáčení zranil rameno, po tom, co podle svého vyjádření nebyl správně zajištěn při natáčení zpětného salta a jeho nadřízený nedbal na jeho stížnosti. Ani jedno ze zranění nebylo nahlášeno organizaci Worksafe, studio nemá žádný záznam o tom, že by se Kiwimu mělo něco stát a dokonce ani neexistuje záznam o tom, že by mu nějaké zranění hrozilo, i když Amazon po svých produkcích požaduje, aby rizikové situace zaznamenávaly.

Máme tedy protichůdná vyjádření. Pokud se při natáčení skutečně něco přihodilo, nezbývá než doufat, že medializace problému způsobí, že na bezpečnost kaskadérů bude po zbytek produkce dbán větší zřetel. Což asi tak či tak nemůže uškodit.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest