Podezření: Minisérie od tvůrce Pustiny si odbyde premiéru na festivalu ve Varech

Podezření: Minisérie od tvůrce Pustiny si odbyde premiéru na festivalu ve Varech | Fandíme seriálům
ČT
Zobrazit dalších 5 obrázků
Autor Pustiny a Hořícího keře uvede ve Varech první díl minisérie Podezření, v níž je Klára Melíšková obviněna z vraždy pacientky.

Návštěvníci letošního 55. ročníku Karlovarského filmové festivalu budou moci s půlročním předstihem zhlédnout úvodní díl ambiciózní minisérie od České televize. Scénář ke trojdílné minisérii Podezření napsal filmový historik a scenárista Štěpán Hulík, který má na kontě jedny z nejvýraznějším tuzemských televizních počinů posledních let. Konkrétně napsal scénář k Pustině a Hořícímu keři.

ČT odhaluje chystané projekty, můžeme se těšit na seriálové pokračování Špuntů na vodě nebo třetí řadu Případů 1. oddělení
 

Titul Podezření se zaměří na příběh zdravotní sestry Hany Kučerové (Klára Melíšková) z maloměstské nemocnice, jejíž život je obrácen vzhůru nohama poté, co je obviněna z vraždy pacientky. Hulík se dle svých slov inspiroval desítkami skutečných případů z nemocničního prostředí po celém světě. Režie se ujal Michal Blaško, jenž se podílel na slovenských seirálech Slovania, Za sklem či Rex.

Kreativní producent Michal Reitler popisuje stěžejní myšlenku příběhu takto: „Podezření nese nesmírně důležité společenské téma – jak moc jsme a máme být chráněni ve fázi vzneseného podezření, a to nejen před lidmi a médii, ale i samotnými institucemi. Zároveň zkoumá, jak tato situace dopadá na naše nejbližší, stejně jako na nás samotné.

Vyjma Kláry Melíškové si v minisérii zahráli Ivan Trojan, Miroslav Hanuš (Svět pod hlavou), Denisa Barešová (Kukačky) anebo Petr Lněnička (Bez vědomí). Premiéra prvního ze tří dílů se uskuteční na srpnovém Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary, diváci u televizních obrazovek se dle vyjádření ČT minisérie dočkají až někdy během příštího roku.

Foto a podklady: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest