Pokémon: Netflix připravuje hraný seriál s oblíbenými příšerkami

Pokémon: Netflix připravuje hraný seriál s oblíbenými příšerkami | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Nové zpracování Pokémonů přinese tvůrce Lucifera.

V květnu jsme vás informovali o tom, že herec Justice Smith nevěří, že by někdy v dohledné době mělo vzniknout pokračování filmu Detektiv Pikachu, kde si zahrál hlavní lidskou roli. Mladý Smith asi věděl o čem mluví, protože hranou podobu „kapesních monster“ opravdu v nejbližší době čeká jiný osud než další filmové dobrodružství.

Server Variety přinesl zprávu, že vzniká hraný Pokémon seriál pro Netflix. Zatím nejsou známy prakticky žádné podrobnosti o tom, co od seriálu čekat. Na jakou cílovou skupinu bude cílený, jak nákladný projekt vlastně vzniká a zda série bude jakkoliv souviset s Detektivem Pikchu nebo půjde o zcela nesouvisející zpracování. Známé je jen to, že technické zpracování by se mělo podobat právě Detektivovi Pikachu.

Hlavním scenáristou projektu se stal Joe Henderson, který stojí za oblíbenou sérií Lucifer, pracoval na seriálu 11.22.63 popřípadě pro Netflix momentálně vyvíjí také adaptaci komiksu Shadecraft. Netflix současně uvádí několik animovaných Pokémon seriálů.

Pokémony vymyslel v roce 1995 Satoshi Tajiri. Nejprve se v roce 1996 objevily první hry pro Gameboy. Koncept byl jednoduchý. Hráč chytal volně žijící tvorečky, známé jako Pokémoni (Pocket Monsters – Příšery do kapsy), trénoval je, s jejich pomocí lovil další Pokémony a se svými nejlepšími úlovky pak bojoval ve sportovních turnajích proti dalším trenérům Pokémonů. A to jak proti počítači, tak proti živým hráčům. O roku později vznikl i neméně populární televizní seriál se známou nakažlivou znělkou a v roce 1998 se objevil první celovečerní animovaný film, který celosvětově utržil přes 160 milionů dolarů, což je na japonskou produkci slušné číslo. Postupně vycházely další a další videohry, seriálové epizody, animované filmy, karetní hry, komiksy či nejrůznější hračky. V roce 2016 se stala obřím fenoménem hra Pokémon Go, kde hráči skrze mobilní telefon chytali Pokémony ve skutečném světě. A celovečerní hraný film Detektiv Pikachu byl uvedený do kin v roce 2019.

Foto je ilustrační: Detektiv Pikachu

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest