Osada: Září Na ČT odstartuje nový komediální seriál z chatařského prostředí

Osada: Září Na ČT odstartuje nový komediální seriál z chatařského prostředí | Fandíme seriálům
ČT
Zobrazit dalších 40 obrázků
Plejádu známých herců od Myšičky přes Beretovou, Chýlkovou, až po Hanáka uvidíme v roli chatařů v nové komedii od České televize.

O novém seriálovém počinu scenáristy Petra Kolečka jsme Vás informovali v květnu loňského roku, kdy byl známý pod pracovním názvem Chataři. Nyní se konečně blíží premiéra a Česká televize zveřejnila podrobný popis seriálu, herecké obsazení i sérii promo fotografií. Komediální Osada diváky přivede do smyšlené chatové osady Záhoří, v níž se potká spisovatelka románů červené knihovny s nezkušeným ajťákem sekajícím dřevo podle návodu na internetu, vojákem v záloze s mimořádnou znalostí parfémů či milionářem, který se snaží utajit svůj majetek.

Podezření: Minisérie od tvůrce Pustiny si odbyde premiéru na festivalu ve Varech
 

Osadu tvoří obyvatelé sedmero chat. Manželský pár v podání Pavly Beretové (Místo zločinu Ostrava) a Martina Myšičky (Bez vědomí), Keyhoss, jenž žil dlouhá léta v USA a adoruje Americký sen, s tváří Tomáše Hanáka (Rebelové), voják v záloze a talentovaný kadeřník v podání Radka Holuba (Poldové a nemluvně) s jeho nespokojenou manželkou a majitelkou kadeřnického salonu (Petra Nesvačilová) nebo bohatá rodina Lužanových, která skrývá svůj majetek, tvořená Igorem Barešem (Lajna), Evou Leinweberovou (Vzteklina) a Filipem Františkem Červenkou (MOST!). Dále v seriálu uvidíme Ivanu Chýlkovou (Gump – pes, který naučil lidi žít), Josefa Poláška (Slunečná), Janu Švandovou (Ohnivý kuře), Janu Plodkovou (Bábovky), Pavla Nového (Bába z ledu) nebo Stanislava Majera (Místo zločinu Ostrava).

Všech třináct dílů natočil režisér Radek Bajgar (Teorie tygra, Teroristka) dle scénáře Petra Kolečka (MOST!). Bajgar motto seriálu: „Tady bude pohoda, i kdyby nás to mělo stát život,“ vysvětluje následovně: „Ztrácíme schopnost domlouvat se, ve výsledku se pak nemáme rádi, a nakonec se vše může zradikalizovat. A tak jsem hledal prostředí, kde se přirozeně potkávají velmi různí lidé. A staré chatové osady jsou jedním z nich. Obydlí kdysi postavili prarodiče a teď tam jejich potomci jezdí, navzdory tomu, že jeden přijel favoritem a druhý volvem, že volí přesně opačně, že jedni jsou inťoši a druzí lopaty. Ale o víkendu bydlí vedle sebe a k Záhoří patří, že tam je pohoda a oni se o tu pohodu snaží, i kdyby… i kdyby se u toho měli zabít.

Natáčení Osady probíhalo od jara do podzimu loňského roku v oblasti nižborských rybníků a v okolí Berounky. Titulní píseň k seriálu nese název Má chata, můj hrad a nazpíval jí Ondřej Ládek alias Xindl X. Níže se můžete podívat na videoklip, který obsahuje i reálné záběry ze seriálu. ČT komediálně laděnou Osadu uvede v pátek 3. 9. od 20:10 na ČT1.  

Podrobná synopse seriálu Osada zní: „V Osadě Záhoří vládne pohoda už bezmála devadesát let. Dlouhá léta byl náčelníkem osady Keyhoss, který se ovšem dostal do nemocnice, o jeho chatu se tak přijel starat syn Tony (Tomáš Hanák). Ten žil dlouhá léta v Americe, i proto má silný přízvuk a namísto májky preferuje basketbalový koš. Nově se také chataři stávají Srovnalovi (Pavla Beretová, Martin Myšička), kteří unikají o víkendech před pražským shonem. Mezi starousedlíky patří naopak Stýblovi (Jana Švandová, Pavel Nový). Ti se navzdory modernizaci obejdou bez mobilů a do osady cestují z vlakového nádraží zásadně pěšky. Južanovi (Eva Leinweberová, Igor Bareš, Filip František Červenka) zase mají drahé výkonné auto, aby je ale sousedi nepomlouvali, přijíždí každý víkend ojetinou, v obnošeném oblečení. To by si nikdy nedovolila Helena Srovnalová (Petra Nesvačilová), majitelka salonu krásy, kde je zaměstnaný její manžel Milan (Radek Holub). Jinak je to ale tvrdý chlap milující militarismus – od bagančat až po maskáčový klobouček. Zatímco Milan by nejraději pořád sekal, řezal a kosil, Šimon Kraus (Josef Polášek) se práce nedotkne. Dodržuje totiž šábes, což jeho rodinu (Jana Plodková, Karolína Lea Nováková) moc netěší. Krausův přístup ale nejednou inspiruje k psaní spisovatelku Lucii Rybákovou (Ivana Chýlková), která jezdí na chatu se svou dcerou Janou (Šárka Vaculíková). A toto léto u nich přespává i policista Franěk (Stanislav Majer). Musí totiž vyřešit ztrátu cenného majetku několika osadníků. Kdo ukradl cennou sošku a křoviňák?

Foto a podklady: ČT I, II

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest