Peacemaker: Proč seriál dostal právě on a jak se kvůli němu měnil Sebevražedný oddíl

Peacemaker: Proč seriál dostal právě on a jak se kvůli němu měnil Sebevražedný oddíl | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Zobrazit dalších 7 obrázků
Režisér a scenárista James Gunn popisuje cestu, která vedla k chystanému seriálu s jedním z antihrdinů Sebevražedného oddílu.

Článek obsahuje spoilery k filmu Sebevražedný oddíl.

Peacemaker (John Cena) byl jednou z hlavních postav ve filmu Sebevražedný oddíl. Dopředu jsme věděli, že dostane také vlastní minisérii na platformě HBO Max, a tak bylo zřejmé, že buď Peacemaker snímek přežije, nebo půjde o prequel. Nakonec je to maličko jinak. Cenův hromotluk zdánlivě zemřel během závěrečné akční sekvence, jen aby v potitulkové scéně bylo odhaleno, že nějakým zázrakem zavalení betonovou budovou přežil a zotavuje se v nemocnici. Amanda Waller po něm bude chtít, aby zachránil svět.

V rozhovoru pro Collider scenárista a režisér James Gunn prozradil, že původně ve filmu tahle scéna nebyla. Peacemaker měl opravdu být mrtvý. Ale pak se Gunn domluvil s HBO Max na přípravě minisérie a spolu s natáčením show byla dotočena i potitulková scéna pro film.

Proč vlastní seriál dostal zrovna Peacemaker? To Gunn prozradil v rozhovoru pro Entertainment Tonight. Všechny ostatní ústřední postavy podle něj prožily plnohodnotný příběh. Harley si něčím projde, Bloodsport také, stejně jako Rick Flag nebo Ratcatcher 2. Všichni se o sobě dozvědí něco nového. Ať už v dobrém nebo ve zlém. Peacemaker začíná jako blbec a končí jako blbec. A tohle Gunna zajímá. Chce v seriálu ukázat, proč je tak otravný, tak namistrovaný, proč se chová jako idiot. Jak se mu to stalo, že je z něj takové hovado.

Zároveň film není jen o něm. Ve středu pozornosti je sice jedna ústřední dějová linka, ale také platí, že v seriálu je daleko víc prostoru. Příběh se tedy může víc košatit a zaobírat se podrobnostmi, na které by v rychlém filmovém vyprávění nebyl čas. Všechny postavy dostanou možnost se divákům důkladně představit. Příběh má šest hlavních postav. Jsou tu Leota Adebayo (Danielle Brooks), Emilia Harcourt (Jennifer Holland), Vigilante (Freddie Stroma), Clemson Murn (Chukwudi Iwuji) a John Economos (Steve Agee).

Série má osm epizod, každou po zhruba 40 až 45 minutách. První tři už má Gunn prakticky hotové, na zbytku se pracuje. Pokud by James měl sérii nějak porovnávat s filmem, tak jsou si podobné v tom, že i v tomhle případě neexistují žádné hranice a vše je dovoleno. Rozdíl je naopak v tom, že je seriál trochu tišší, pomalejší a opravdu dává víc prostoru k práci na postavách. Natáčení Gunna tak bavilo, že do budoucna stoprocentně opět chce pracovat v televizi. A dokonce nevylučuje vznik další série Peacemakera. Ta první sice přináší uzavřený příběh, ale mohou přijít další příběhy.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Entertainment Tonight, Collider I, II, The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest