Zaklínač: Obnovení seriálu pro třetí sérii závisí na úspěchu série druhé

Zaklínač: Obnovení seriálu pro třetí sérii závisí na úspěchu série druhé | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 10 obrázků
Showrunnerka Lauren Hissrich promluvila o třetí sérii, o postavě Ciri a láká na další sadu úžasných písní, které doprovázejí řadu druhou. 

Před premiérou první série seriálu Zaklínač (The Witcher) na Netflixu se showrunnerka Lauren Schmidt Hissrich nechala slyšet, že má příběh seriálu rozplánovaný na celým sedm sérií. Druhá řada byla Netflixem odklepnuta ještě před zimní premiérou první řady a producenti si museli oddychnout, když se první série ukázala jako divácky velmi úspěšná. V závěru roku 2019 se jednalo o druhý nejsledovanější seriál na platformě a v lednu 2020 seriál zaznamenal celkem 76 miliónů shlédnutí. Diváci i kritici byli vesměs spokojení, kritika padala především na divný design nilfgaardské zbroje a zmatené nelineární vyprávění s časovými skoky. Druhá série tak byla pro Netflix jistotou, s třetí si ale dává pozor. Jak praví showrunnerka, obnovení seriálu pro třetí řadu záleží na úspěchu řady druhé.

Zaklínač 2: Můžeme se těšit na celou armádu elfů
 

„Zatím nemáme žádné formální obnovení seriálu pro třetí řadu,“ zněla odpověď showrunnerky na dotaz serveru The Wrap ohledně budoucnosti projektu. „Nyní se plně soustředím na druhou sérii. Máme datum premiéry, seriál vydáme 17. prosince. Stále zbývá velká spousta práce v post-produkci, takže lítám mezi Londýnem a Los Angeles ve snaze to dokončit. Takže zde v podstatě soustředíme veškerou pozornost a úsilí, musíme mít skvělou druhou sérii, abychom mohli dostat sérii třetí.“ Hissrich neprozradila, zda bude Netflixu stačit pouze dobrá sledovanost seriálu, díky které se společnosti vrátí veliká investice, kterou do projektu vkládá, nebo jestli jim jde i o dobré recenze a ohlasy. Dává ale smysl, že si Netflix dává s obnovením drahého fantasy jako Zaklínač pozor, když už si ověřil, že svede diváky lákat i levnějšími kusy. Společnost za první řadu zaplatila něco mezi 70 a 80 miliony dolarů, přičemž 3,2 milionu šly do kapsy hlavní hvězdě, Henrymu Cavillovi. Ten za každou epizodu druhé řady dostane kolem čtyř set tisíc, náklady na druhou sérii tak mohly být podobné jako v případě série první, avšak z důvodů natáčení v době pandemie nemoci COVID-19 se náklady mohly kvůli hygienickým opatřením zvýšit.

Hissrich také promluvila o hlavních ženských postavách, především o Ciri. Příběh druhé série Zaklínače se totiž zaměří na Ciriin výcvik v zaklínačské tvrzi Kaer Morhen pod dohledem Geralta a dalších zaklínačů. Kromě toho se blíže podíváme na princezninu skrytou sílu. „Část dobrodružství, které spolu Geralt a Ciri podniknou je zaklínačský trénink na Kaer Morhen,“ řekla Hissrich na panelu Television Critics Association, kde se k ní přidaly i další hlavní ženské herecké hvězdy, představitelka Ciri Freya Allan a představitelka Yennefer Anya Chalotra. „Než jsme začali natáčet, Freya mi posílala videa, jak trénuje s mečem. A kaskadérský tým byl nadšen, protože jí to šlo samo od sebe, působila přirozeně. Jsi skutečně nebojácná v této sérii, jak po stránce emocionální, tak fyzické,“ promluvila showrunnerka k herečce po svém boku.

Podle Freyy Allan nejsou ženské postavy v tomto seriálu napsány jen jako doprovod pro Henryho Cavilla, ale mají skutečné příběhy, které jsou propojené a postavy se vzájemně ovlivňují. Podle Anyy Chalotry se seriál odprošťuje od ledabylého vyobrazení silných žen a přináší reálné ženy, které musí čelit vlastnímu strachu. Ve vyobrazení žen podle Anyy nejde o to, být odvážnou a se srdcem na správném místě, ale hlavně o to být pravdivá a skutečná.

Showrunnerka se na konferenci ještě zmínila o hudbě, na kterou se můžeme v druhé řadě těšit. Hissrich potvrdila, že Jaskier (Joey Batey) se pochopitelně vrátí se spoustou nových písní, které snad budou následovat úspěch písně Toss a Coin to Your Witcher. Druhá série má být ještě hudebnější než první, což je dozajista dobrá zpráva. Hit potulného barda, který působil jako účinné PR pro Geraltovo zaklínačské řemeslo, máme totiž v hlavě pořád.

Píseň Toss a Coin to Your Witcher  se stala natolik populární, že spousta umělců vytvořila vlastní cover. Mezi nejpopulárnější se řadí dozajista verze od oblíbené umělkyně Rachel Hardy. 

Zdroje: The Wrap, Deadline, Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Petr | 25.08.2021 14:25
nejlepší je cz verze tak dej groš Zaklínači a Polská americká prostě není ona pro svět Zaklínače když je to slovanské fantasy doufám že v druhé řadě nebudou sami Če... Elfy driady a Black Sabbath
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest