Class of ’09: V blízké budoucnosti umělá inteligence změní kriminální systém

Class of ’09: V blízké budoucnosti umělá inteligence změní kriminální systém | Fandíme seriálům
FX/Hulu
Nový krimi seriál nás zavede do blízké budoucnosti ve společnosti Kate Mara a Briana Tyree Henryho.

Stanice FX nás s velkou chutí zásobuje výživnými seriály (Fargo, Devs, What We Do in the Shadows, Policejní odznak, Strážce pořádku, Takoví normální Američané…) a nehodlá s tím přestávat. Minimálně zápletka totiž u novinky Class of ’09 (Ročník 09) nezní vůbec špatně.

Série je zasazená do blízké budoucnosti, kdy americkou kriminální justici kompletně změnila umělá inteligence. Soustředí se na agenty FBI, kteří z akademie vyšli v roce 2009 a po letech se znovu setkávají kvůli smrti společného přítele. Příběh se odehrává v rozmezí 30 let, ve třech propletených časových linkách. Série se zaobírá povahou spravedlnosti, lidskosti a tím, jak jednotlivá rozhodnutí formují nás samé i náš odkaz.

V hlavních rolích vystupují Brian Tyree Henry a Kate Mara. Henry hraje Tayo Millera, jednoho z nejchytřejších lidí, kteří kdy pro FBI pracovali. Tayo se nechce pouze zapsat do historie organizace, chce ji rovnou celou přepsat. Mara hraje Amy Poet, jež si nikdy nepředstavovala, že by se mohla stát součástí úřadu, avšak nastoupí do něj zrovna v době, kdy prochází svou zdaleka největší proměnou.

Limitovanou sérii pro FX a Hulu připravují scenárista Tom Rob Smith (American Crime Story – Versace) a producenti Nina Jacobson (American Crime Story – Versace, Y: Poslední z mužů, série Hunger Games) a Brad Simpson (American Crime Story – Versace, Y: Poslední z mužů).

Foto je ilustrační, Kate Mara v seriálu FX "A Teacher"

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest