Fledgling: Adaptaci sci-fi románu o upírech připravuje J. J. Abrams

Fledgling: Adaptaci sci-fi románu o upírech připravuje J. J. Abrams | Fandíme seriálům
Nikolas Coukouma
Dílo zesnulé autorky Octavie E. Butler začalo lákat filmové a televizní producenty. S projekty založenými na jejích knihách se roztrhl pytel. 

HBO chystá pilot seriálu s názvem Fledgling, který bude adaptovat poslední knihu, jenž před svou smrtí v roce 2006 stihla vydat americká autorka science fiction románů, Octavia Estelle Butler. HBO si realizaci první epizody objednalo u své mateřské společnosti WarnerMedia. S informací přišel jako první server Deadline. Jako výkonný producent bude na seriálu pracovat J. J. Abrams (Ztraceni, Hranice nemožného) v tandemu s herečkou a producentkou Issou Rae (Nesvá, Black Lady Sketch Show).  

Lovecraftova země: Seriálový mix Ztracených a Uteč měl obří rozpočet
 

Román Fledgling je upírským sci-fi příběhem odehrávajícím se ve světě, kde upíři a lidé koexistují ve vzájemné symbióze. Hlavní hrdinka Shori se zdá být dítětem, ale nepamatuje si, kým je a odkud přichází. Po svém probuzení v tajemné jeskyni zjistí, že hlad po krvi ji žene k šílenství. Brzy také objeví, že vlastně ani není dítětem, ale geneticky upravenou, třiapadesátiletou upírkou. Shori tak musí zjistit pravdu o sobě samé, o době, než ztratila paměť, aby zachránila nejen sebe, ale i ty, na kterých jí záleží.

Octavia Butler se jako autorka věnovala téměř výhradně sci-fi žánru. První dílo vydala v roce 1971 a mezi její nejslavnější série patří třeba Patternist series, Xenogenesis series nebo dvoudílná série Parable. Mimo své série napsala i samostatné příběhy Kindred (1976) a Fledgling (2005). Mezi hlavní motivy a témata jejích děl patří třeba kritika moderní hierarchické společnosti, proměna člověka, vznik alternativních komunit nebo tzv. Afrofuturimus, což je odnož sci-fi stavící na myšlence technologicky vyspělé africké kultury.

Televizní projekt adaptující román Fledgling napíší scenáristé seriálu Lovecraftova země z roku 2020, Sonya Winton a Jonathan I. Kidd, kteří budou vedle Abramse a Raeové produkovat.

Zajímavé je, že Fledgling není jediný projekt, který staví na díle Octavie Butler. V posledních několika týdnech přišly zprávy, že režisérka dramatu Zola, Janicza Bravo, natočí pro stanici FX televizní seriál podle románu Kindred. Nedávno bylo také oznámeno, že adaptace se dočká i román Podobenství o rozsévači (Parable of the Sower) z roku 1993. Tentokrát se bude jednat o adaptaci filmovou, kterou natočí režisér Gareth Bradley (netflixovský dokument Naomi Ósaka).

Zdroje: Deadline, Slashfilm

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest