Cesta kolem světa za 80. dní: Dobrodružná klasika v novém seriálovém zpracování

Cesta kolem světa za 80. dní: Dobrodružná klasika v novém seriálovém zpracování | Fandíme seriálům
PBS
Pusťte si trailer pro nejnovější zpracování klasické verneovky, kde se britský gentleman Phileas Fogg v 19. století pokusil o zdánlivě nemožné.

Klasický dobrodružný román Julese Vernea Cesta kolem světa za 80 dní už se dočkal několika adaptací. Čtyřikrát byl převedený do podoby celovečerního filmu, naposledy v roce 2004, kdy si ústřední úlohy rozdělili Steve Coogan a Jackie Chan. Populární u nás byl také animovaný seriál z 80. let, kde byly ústřední figury změněny z lidí na antropomorfní zvířata.

Nová adaptace je připravena taktéž pro televizi, ale tentokrát jde o hrané dílo. Na nákladném projektu se podílely stanice z Británie, Francie, Itálie a Německa. Série bude mít osm epizod a vysílat se bude zřejmě někdy během letošního závěru roku. Pokud by slavila úspěch, jsou tvůrci připravení hrdiny vyslat na nějaké další dobrodružství.

To aktuální v základu vychází z Verneovy klasiky, kde se Brit Phileas Fogg opět pokusí objet v daném termínu svět. Autorem seriálu je Ashley Pharoah (Life on Mars), který vysvětluje, že v novém seriálovém zpracování byl hlavní hrdina trochu poupravený. Je to typický Brit. Člen vyšší střední třídy. Je možná až přechytřelý, ale nechybí mu skoro až dětská schopnost se nadchnout, protože dosud nikdy necestoval. Nikdy neopustil Londýn a svůj oblíbený klub. Seriál je milostným dopisem světu a cestování, kde si hlavní hrdina plnými doušky vychutnává všechny barvy, vůně a kultury.

Hlavní roli ztvárnil Daivd Dennant (Jessica Jones, Doctor Who), jeho věrného sluhu Passepartouta představuje Ibrahim Koma a oba dva pány na cestě doprovází ještě Abigail „Fix“ Fortesue (Leonie Benesch) . V knihách je Fix původně detektiv ze Scotland Yardu, jenž Fogga pronásleduje, protože je podobný bankovnímu lupiči. V seriálu se z postavy stává novinářka, jež cestu dokumentuje. Dále hrají Jason Watkins (Des), Peter Sullivan (Poldark), Lindsay Duncan (A Discovery Of Witches), Dolly Wells (Dracula), Richard Wilson (Merlin), Faical Elkihel (The Spy), Anthony Flanagan (The Terror), Gary Beadle (Patrick Melrose) a Giovanni Scifoni (DOC – Nelle Tue Mani).

O scénáře se krom Pharoaha postaral také Caleb Ranson (Child Of Mine). Režírovali Steve Barron (The Durrells), Brian Kelly (Downton Abbey) a Charles Beeson (The Mentalist). Natáčelo se v Jihoafrické republice a Rumunsku, přičemž produkci na několik měsíců zarazil Covid.

Foto: PBS

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest