Pán prstenů chce mít hudbu ve stylu dosavadních filmů

Pán prstenů chce mít hudbu ve stylu dosavadních filmů | Fandíme seriálům
Amazon Studios
Ke klasickým melodiím ze Společenstva prstenu či Neočekávané výpravy snad přibudou další.

Magazín Deadline přinesl příjemnou zprávu pro příznivce Středozemě. Produkce nového seriálu označovaného jako Pán prstenů se snaží na spolupráci domluvit s hudebním skladatelem Howardem Shorem. Ten složil ikonické melodie pro trilogii Pána prstenů i trilogii Hobita. Za Pána prstenů má doma tři Oscary (dva za hudební doprovod, jednoho za nejlepší píseň), nominovaný byl také za snímek Hugo a jeho velký objev, skládal Gangy New Yorku, Philadelphii, Tátu v sukni, Sedm nebo Mlčení jehňátek.

Ačkoliv Peter Jackson nebo další z jeho nejbližších spolupracovníků nebo herců na novém seriálu nespolupracují, atmosféru původních filmů by se mohlo podařit navodit hned z několika důvodů. Vychází se z Tolkiena. Točilo se na Novém Zélandu. Je tu zmiňovaný Howard Shore. A pak také výtvarník John Howe. Ten připravoval výtvarné návrhy pro trilogie Pána prstenů i Hobita a teď se podílí také na seriálu.

Showrunnery seriálu Pán prstenů jsou JD Payne a Patrick McKay, úzce s nimi spolupracuje i Bryan Cogman. Úvodní epizody točí J.A. Bayona. Do jednotlivých rolí zatím byli obsazeni Maxim Baldry, Ema Horwath, Markella Kavenagh, Morfydd Clark, Joseph Mawle a Robert Armayo. Clark hraje mladou Galadriel, Mawle záporáka, Armayo mladého hrdinu. Premiéra je naplánována na 2. 9. 2022.

Foto: Amazon

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 3

Avari | 20.09.2021 17:17
Karel: moje řeč. Ten rozpočet je jen pro pozlátko, aby ty svoje neomarxistický voloviny prodali masám. Stačí jak Netflix domrvil Zaklínače.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest