Nadace: Krátký film o filmu představuje předchůdce Duny i Star Wars

Nadace: Krátký film o filmu představuje předchůdce Duny i Star Wars | Fandíme seriálům
Apple TV+
Batmanovský scenárista David S. Goyer představuje vědeckofantastický opus magnum.

24. září Apple TV+ nabídne divákům novou ambiciózní sci-fi Nadace. Autor slavných zákonů robotiky, Isaac Asimov ze svého fantaskního světa připravil rovnou celou sérii románů, kde se zabýval těmi největšími idejemi – nevyhnutelným pádem civilizace a nikoliv hrdinskou snahou ji zachránit, ale realisticky minimalizovat škody.

Apple čerstvě zveřejnil nový krátký film o filmu, kde nové sérii promlouvá její autor David S. Goyer, scenárista známý především díky trilogii Temného rytíře. Goyer hovoří o tom, jak byla Nadace vlivná, když pomáhala inspirovat Dunu či Star Wars, které přišly až po ní. David se také domnívá, že od roku 1942, kdy příběh poprvé začal vycházet, jsou diváci teprve teď připravení na seriálové zpracování.

Po dlouhých dvanácti tisíciletích existence spěje galaktická Říše pomalu ale jistě k zániku. Prozatím jsou však trendy vedoucí k jejímu rozkladu sotva postřehnutelné – vysledovat je dokáže pouze geniální matematik Hari Seldon. Na základě psychohistorického modelu předpoví, že po pádu Říše čeká galaxii nepopsatelný chaos a že následná éra barbarství se protáhne na celých třicet tisíc let. Seldon se však s touto myšlenkou nehodlá smířit. Na samém okraji galaxie proto založí na planetě Terminus Nadaci, která má nejen uchovat kulturu a vědění předchozích věků, ale stát se i zárodkem Druhé říše. Toto je příběh prvních dvou set let její pohnuté historie...

Podklady a foto: Apple TV+

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest