Hřiště snů: Slavný poetický film s Costnerem dostane seriálové zpracování

Hřiště snů: Slavný poetický film s Costnerem dostane seriálové zpracování | Fandíme seriálům
Universal Pictures
Zobrazit dalších 8 obrázků
Nové zpracování připraví tvůrce oblíbených seriálů jako Parks and Recreations nebo Brooklyn 99.

Kdo by neznal jeden z nejkrásnějších a nejemocionálnějších sportovních filmů všech dob. Hřiště snů (1989) s Kevinem Costnerem v hlavní roli stále rezonuje u diváků i fanoušků baseballu. Vždyť samotná natáčecí lokace zvaná Field of Dreams u města Dyersville v americkém státě Iowaje nyní turistickou atrakcí a v 12. srpna se zde dokonce odehrála hra základní sezóny první baseballové ligy mezi týmy Chicago White Sox (domácí) a New York Yankees (hosté). Možná právě tato událost přiměla streamovací službu Peacock popřemýšlet o návratu ke značce a představit inspirativní příběh nové generaci filmových a sportovních fanoušků.

Do Česka míří nová robustní služba, jež může hravě konkurovat Netflixu i jiným
 

Peacock si tedy u studia Universal objednal seriál založený na populárním filmu, dosud to vypadá, že má jednat o remake nebo převyprávění. Seriál, který se v tuto chvíli nachází teprve ve fázi plánování a příprav, bude produkovat Lawrence Gordon (Predátor, Smrtonosná past), který již produkoval i původní celovečerák. Napsat scénář k seriálu dostal za úkol Michael Schur, scenárista stojící především za seriály Parks and Recreation a Brooklyn 99. K Schurovi se vyjádřila ředitelka společnosti Universal Television, Erin Underhill: „Jeho talent, láska k baseballu a jeho vážný přístup k tomu tématu z něj činí perfektního kandidáta, který může oživit tento nádherný film. Ten na fanoušky dodnes působí velmi nostalgicky a emocionálně.“

Hřiště snů je příběhem Raye Kinsella (Costner), který žije se svou manželkou a malou dcerkou na vlastní farmě v Iowě. Jeho poklidný hospodářský život naruší záhadný hlas vycházející z kukuřičného pole. Ray si poselství tohoto hlasu vyloží jako pokyn k vybudování baseballového diamantu v kukuřičném poli, což pro něj byl od malička životní sen. Za podpory své ženy se mu skutečně podaří vybudovat na kukuřičném poli hřiště, na kterém se brzy začnou dít magické věci a sny se stanou skutečností. Rayovo baseballové hřiště totiž přiláká duchy slavných hráčů baseballové historie. Hlas z pole ale neutichá a Ray se brzy dozví, jaký je skutečný smysl a účel jeho hřiště.

Film se po svém uvedení ihned zapsal do srdcí diváků a uspěl i mezi kritiky. V roce 2008 jej Americký filmový institut zařadil na 7. místo v žebříčku nejlepších fantasy filmů všech dob. O seriálovém remaku zatím víme velmi málo, návrat Kevina Costnera nebo Jamese Earla Jonese je zatím ve hvězdách.

Viděli jste Hřiště snů a podíváte se na chystaný seriál? Hoďte nám názor do komentářů. Pokud film neznáte, můžete se s ním seznámit v přiloženém původním traileru.

Foto: Původní Hřiště snů

Zdroj: Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest