The Night Agent: Agent FBI na stopě spiknutí v oválné pracovně

The Night Agent: Agent FBI na stopě spiknutí v oválné pracovně | Fandíme seriálům
Columbia Pictures
Adaptaci amerického románu si u Sony Pictures TV objednal Netflix. Jako tvůrce bude u projektu působit veterán akčního krimi žánru Shawn Ryan. 

Netflix si u produkční společnosti Sony Pictures TV objednal novou desetidílnou adaptaci románového thrilleru The Night Agent amerického autora Matthewa Quirka. Kniha se stala v roce 2019 ve Spojených státech bestsellerem a jak to s populárními romány bývá, dočká se hraného zpracování. To pro Netflix připraví producent a scenárista Shawn Ryan (S.W.A.T, Timeless).

Hrdinou příběhu je poměrně nízko postavený agent Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI), a to jak ve smyslu své důležitosti v rámci instituce, tak i jeho pracovním prostředím. Peterovou pracovní náplní je hlídat sklep Bílého domu a být přítomen u konstantně tichého telefonu. Jednoho večera se ale telefon konečně rozezní a agent se dostane do středu nebezpečné konspirace, která sahá až do samotné oválné pracovny.

Jeden z nás lže: Napínavý detektivní seriál rozkrývá školní vraždu
 

Tvůrce série Shawn Ryan se jeví jako perfektní kandidát ke zpracování této látky. Dodnes působí jako showrunner pro krimi seriál S.W.A.T. na stanici CBS. Od roku 2002 působil jako tvůrce seriál Policejní odznak, který do roku 2008 stihl odvysílat celkem 7 sérií. Mezi jeho další krimi nebo thriller televizní počiny patří třeba i jediná série Chicago: Zákon ulice a Poslední základna. V druhé polovině devadesátých let pracovat jako scenárista na seriálu Detektiv Nash Bridges. První epizodu seriálu The Night Agent natočí Seth Gordon, režisér filmů Šéfové na zabití nebo Pobřežní hlídka z roku 2017. Má zkušenosti i z televize, natočil pár epizod pro seriály Dobrý doktor, Atypický nebo For All Mankind.

Knižní předloha vyšla 17. září roku 2019 a stala se okamžitým bestsellerem. Čtenáři si chválí především napětí a adrenalinovou jízdu, kterou tento akční thriller nabízí. Jestli se dočkáme televizní variace na Pád Bílého domu nebo Útok na Bílý dům, budeme se jen tetelit blahem.

Úvodní foto je z filmu Útok na bílý dům z roku 2013, který natočil Rolland Emmerich a hlavní roli mladého agenta, který musí zachránit prezidenta a Bílý dům před teroristy, si zahrál Channing Tatum. Ve stejném roce vyšel podobně laděný film Pád Bílého domu s Gerardem Butlerem v hlavní roli. Může být chystaný seriál naladěn podobně jako tyto dva snímky?

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest