Vítěz: Jan Hřebejk jako první český režisér natáčí pro HBO Max

Vítěz: Jan Hřebejk jako první český režisér natáčí pro HBO Max | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit další 4 obrázky
Vylepšená verze HBO už si umetá cestičku pro nástup na český a slovenský trh.

Dlouho se spekuluje o tom, kdy na lokální trh dorazí HBO Max, posílená verze HBO, která krom nabídky prémiové kabelové stanice nabízí také archiv studia Warner Bros. a exkluzivní tvorbu určenou výhradně pro Max. Nějaký čas to vypadalo, že se snad dočkáme už letos, nakonec bylo oznámeno spuštění služby v roce příštím.

A HBO Max si pro tu příležitost rovnou chystá lokální obsah. Vůbec prvním počinem bude slovenský seriál Vítěz (Víťaz), který natáčí Jan Hřebejk. Protagonistou seriálu je Viktor Hudák, fiktivní premiér, který se po ukončení politické kariéry vrací k běžnému životu. Když jeho nástupce drasticky změní všechny zákony, které po celou kariéru pracně zaváděl, tak si rychle uvědomí, jak malou má jako expremiér moc. Hlavní roli v chystaném komediálním dramatu dostal Ady Hajdu. Dále hrají Ivana Chýlková, Milan Ondrík nebo Petra Dubayová.

Podle producenta Jonathana Younga si seriál „dělá legraci z nabubřelosti, patriarchátu a politiky. Je jedinečný tím, že zobrazuje slovenské i české postavy, místa a kulturu a dává divákům možnost nahlédnout do života rodiny, jejíž členové se snaží si k sobě opět najít cestu“.

Scénář seriálu napsala Zuzana Dzurindová, dcera bývalého slovenského premiéra Mikoláše Dzurindy, společně s Peterem Nagym. Hřebejk už dříve s HBO spolupracoval na seriálu Až po uši. V minulosti HBO pro lokální trh připravilo dobře hodnocené seriály Hořící keř, Pustina nebo Bez vědomí. Můžeme tedy doufat, že se vydaří i Vítěz. Krom Hřebejkova projektu se pro start HBO Max ve střední Evropě připravuje také cestovatelská dokusérie Lukáše Hejlíka Czech It Out!

Podklady a foto: HBO

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest