Babylon 5: Populární sci-fi seriál se vrátí na obrazovky

Babylon 5: Populární sci-fi seriál se vrátí na obrazovky | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Znovu se podíváme na obří vesmírnou stanici, kde se střetávají zájmy vesmírných podnikatelů, korporací a celých civilizací.

Babylon 5 je původně seriál z 90. let minulého století, který si získal velkou popularitu a dal vzniknout celému sdílenému univerzu, kde se odehrávaly další filmy, seriály, knihy či komiksy. Za seriálem stojí úspěšný scenárista, knižní a komiksový autor J. Michael Straczynski, jenž momentálně připravuje kompletní restart.

Hlavním hrdinou nového zpracování bude John Sheridan (v původním seriálu jej hrál Bruce Boxleitner), důstojník Earthforce s tajuplnou minulostí. Sheridan je převelený na Babylon 5, pět mil dlouhou vesmírnou stanici v neutrální části vesmíru, jež slouží jako přístav pro cestovatele, pašeráky, korporátní objevitele či mimozemské diplomaty. Časy nejsou jednoduché a neustále hrozí válka. Hrdinův přílet vyvolá sled událostí, jaké by si ani nedokázal představit, když pozemská průzkumná společnost nešťastnou náhodou vyvolá konflikt s mimozemskou civilizací, která je o miliony let vyspělejší, než ta naše. To staví celou posádku Babylonu 5, včetně Sheridana, do extrémně ošemetné pozice, kdy přežití lidské rasy leží právě v jejich rukou.

Původní seriál z roku 1993 byl zasazený do let 2257-2262, kdy každá série představovala jeden rok na stanici. Lze předpokládat, že i nová verze bude zasazena do vzdálené budoucnosti a prostředí a základní zápletka budou živnou půdou pro nejrůznější paralely s aktuálními problémy tady na Zemi. Určitým zklamáním je, že nová verze Babylonu 5 vzniká pro stanici The CW, kde seriály oproti konkurenčním platformám nemají tak výrazné rozpočty a často (ne vždy) sklouzávají k určité povrchnosti, šablonovitosti a zaměření na náctileté publikum. Snad se těmhle nešvarům zrovna Babylon 5 vyhne.

Foto je ilustrační - Původní Babylon 5

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest