Dračí doupě a Power Ragners chystají propojené světy

Dračí doupě a Power Ragners chystají propojené světy | Fandíme seriálům
Hasbro
Bývalý šéf HBO převzal výrobu seriálů pro hračkářského giganta Hasbro a má velké plány.

Hračkářský gigant Hasbro se léta snaží svoje populární značky zfilmovat. Ve větší míře se mu to daří s Transformers, o něco slabší je to u G.I. Joe, ostatní značky většinou spíš paběrkují. Firma to ale rozhodně nevzdává. V roce 2020 koupilo Hasbro za 4 miliardy dolarů zavedenou filmovou společnost Entertainment One, která má všechno vyrábět napřímo a jednotlivé produkty pak teprve v hotovém stavu rozprodávat filmových studiím, televizním stanicím a streamovacím službám.

Do čela televizní sekce byl loni dosazený Michael Lombardo, léty protřelý mazák, který dlouho šéfoval HBO. Ten se v aktuálním rozhovoru pro magazín Deadline rozpovídal o velkých plánech, jež má před sebou.

Hlavní prioritou by mělo být Dungeons & Dragons (Dračí doupě). Což je pochopitelné, protože značka s sebou přináší ne jeden, ale hned několik různých, již hotových světů. V těch vyšla celá řada nejrůznějších románů a dalších materiálů, je tedy z čeho čerpat, podobně, jako to dělají tvůrci komiksových filmů, když si vyzobávají dle svého gusta potřebnou inspiraci. Lombardo nepočítá s tím, že by vznikl jen jeden seriál. Má jich být hned několik a zároveň by s chystanými sériemi nějak měl souviset i celovečerní film, který je momentálně v přípravě.

Další velkou značkou mají být Power Rangers, alias Strážci vesmíru. Nechystá se jeden seriál, ale opět řada seriálů, které budou následovat filmy a pořady pro děti. Pořady by měly vznikat exkluzivně pro Netflix. Není tak docela zřejmé, zda plánované seriály nějak budou souviset s dosavadní dlouhotrvající sérií, která má za sebou v různých obměnách už neskutečných 29 sezon. Na první pohled nicméně projekt působí poněkud ambicióznějším dojmem, než nízkorozpočtová záležitost pro mladší diváky. Power Rangers dostal na starost Jonathan Entwistle (seriály The End of the F***ing World a I Am Not Okay With This) a první podrobnosti o jeho plánech jsme tu měli letos v březnu.

Krom dvou velkých plánů chystá Hasbro také řadu menších projektů. Na základě Monopolů má vzniknout televizní soutěž. Strategickou deskovou hru Risk, kde se válčí o osud celého světa, má zpracovat do podoby televizní série Beau Willimon, autor Domku z karet. A pro Netflix vzniká animovaný seriál na motivy fantasy hry Magic: The Gathering.

Foto je ilustrační - klasický seriál Power Rangers

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest