Mass Effect: Nový sci-fi seriál nás zavede do vesmírné války s prastarými stroji

Mass Effect: Nový sci-fi seriál nás zavede do vesmírné války s prastarými stroji | Fandíme seriálům
Electronic Arts
Populární videoherní série se dočká seriálové adaptace.

Magazín Deadline v rámci článku o úplně jiném tématu nenápadně zmínil, že společnost Amazon chystá pro svoji streamovací platformu Amazon Prime Video adaptaci populární videoherní sci-fi série Mass Effect od firmy Electronic Arts. Žádné další podrobnosti v tuto chvíli nejsou známy, pouze víme, že před finálním podpisem smlouvy je ještě třeba vyladit pár dalších detailů, takže v součtu bude nejspíš trvat ještě několik let, než seriál uvidíme.

Mass Effect je extrémně populární série videoher, která se od roku 2007 dočkala už čtyř videoher hlavní série a chystá se pátá. Jedná se o 3D akční RPG střílečku z pohledu třetí osoby, kde si hráči oblíbili rozsáhlý svět a velkou volnost v rozhodování a formování celého příběhu. Ten je zasazený do promyšleného světa, který určitě má potenciál k seriálovému zpracování.

Události jsou vyprávěny z pohledu pozemšťanů, kteří v roce 2148 při výzkumné misi na Marsu objeví pozůstatky prastaré civilizace. Postupně se podaří odkrýt nejrůznější artefakty, jež lidstvu umožní cestovat ke vzdáleným hvězdám a setkávat se s dalšími inteligentními civilizacemi. Jedno z prvních setkání skončí vesmírnou válkou, ale postupně je lidstvo zapojeno do intergalaktického spolupracujícího společenství.

Vlastní příběh her začíná v roce 2183, kdy hráč v roli speciálního průzkumníka objeví další prastarý artefakt a následně se ukáže, že je galaxie poseta tisícovkami tzv. Reaperů, umělých životních forem, které každých padesát tisíc let zlikvidují všechny příliš rozvinuté inteligentní formy života, aby se zabránilo válkám a chaosu a ty méně rozvinuté formy dostaly příležitost také po nějakou dobu zažít své místo na slunci. Jak už to tak v hrdinských příbězích bývá, lidská civilizace a její spojenci nehodlají padnout bez boje.

Foto: Electronic Arts

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 15

abebas | 25.03.2022 10:00
Já se těším strasně na mass effect 2 jak ji hraju legendary. Mass effect 2 boj o kolektorech,že mass efect 1 slabá dosti na postavy. Nejvíc baví mass effect 2 najít IPFF, vstoupit na kolektorskou lod, osoboe do filmy náznak jednoho vyvojáre tu bylo. J8 co nejvíc mass efect 2 utok na horizont se povedl,Nevím sehraný kasaumi zAAeda do seriál uůatří
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest