Tvůrce Metal Gear Solid chystá seriály a filmy

Tvůrce Metal Gear Solid chystá seriály a filmy | Fandíme seriálům
Kojima Productions
Firma Hideo Kojimy se vedle her pustí také do dalších multimédií.

Japonský tvůrce Hideo Kojima patří ve videoherní branži k legendám. V dřevních časech, kdy videohry teprve pronikaly do domácností, oslnil hráče i odbornou veřejnost tituly jako Snatcher, Policenauts a především Metal Gear. Poslední jmenovaná hra vyšla už v roce 1987, nastartovala Hideovu kariéru a celou veleúspěšnou sérii, která pomáhala formovat podobu celého herního průmyslu.

Metal Gear hry vznikaly pod hlavičkou společnosti Konami. V jejím rámci Hideo založil vlastní divizi Kojima Productions, která se nakonec nakonec závěrem roku 2015 osamostatnila. Jako nezávislé studio prozatím Kojima Productions vydaly jednu hru, úspěšný titul Death Stranding, který využíval vzhled i hlas známých hollywoodských osobností, jako jsou Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Léa Seydoux nebo Guillermo del Toro.

Do budoucnosti společnost chystá další herní tituly, které by však ráda dostala do povědomí širšího publika. S tím má pomoci nová divize, která se zaměří na výrobu filmů, seriálů a hudby, které budou navázány na značky Kojima Productions – tedy na Death Stranding a další tituly vyvinuté někdy v budoucnosti.

Kojimovy hry vždy byly silně inspirované filmy, zvlášť série Metal Gear hodně stála na příběhu, postavách a dlouhých cinematických sekvencích. Tvorba Kojima Productions tak určitě bude vhodná pro filmové a seriálové zpracování. Na svém Twitteru má Hideo v hlavičce napsáno: „70% mého těla tvoří filmy.“

PS: Kojima nedávno sdílel tweet, ve kterém napsal: „Nedávno jsem revidoval plán a scénář a začal experimentovat se vším ostatním.“ Okamžitě se tak strhla debata o tom, zda se Hideo chystá na přípravu další videohry, anebo nějakého filmu či seriálu. Co myslíte?

Foto je ilustrační: Kojima Productions (Death Stranding)

Zdroje: gameindustry.biz, Hideo Kojima

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest