Příběhy Dunka a Egga: Další seriál ze světa Hry o trůny už se píše

Příběhy Dunka a Egga: Další seriál ze světa Hry o trůny už se píše | Fandíme seriálům
HBO
HBO pracuje na tom, aby nás zaplavilo příběhy ze Západozemí.

Steve Conrad byl pověřený stanicí HBO, aby se chopil úlohy hlavního scenáristy a producenta seriálu Příběhy Dunka a Egga (Dunk & Egg), další série zasazené do historie světa Hry o trůny. Conrad v minulosti pracoval na seriálu Patriot či na filmech Štěstí na dosah, Walter Mitty a jeho tajný život či (Ne)obyčejný kluk.

Ještě v roce 2019 nechtěl spisovatel George R.R. Martin zfilmování oblíbených Příběhů Dunka a Egga povolit, protože měl v plánu je předtím ještě knižně rozšířit. Od té doby se však něco změnilo a od loňského ledna jsou Dunk & Egg jedním z námětů, které HBO vyvíjí ke zpracování. Kabelová stanice (a streamovací služba) má v plánu do budoucna uvádět hned několik seriálů z Martinova světa. Nemáme čekat, že by různých Game of Thrones seriálů běželo naráz třeba deset, to už by podle programového šéfa HBO Caseyho Bloyse bylo příliš, ale několik jich určitě bude.

S jistotou se dočkáme Rodu draka – tento seriál se již točí. Krom Dunka a Egga jsou zvažovány také mořeplavecká série přezdívaná Devět plaveb a série „Deset tisíc lodí“ o příchodu Rhoynarů do Západozemí (o všech třech seriálech více zde) či animovaná série. Vše, krom Rodu draka jsou v tuhle chvíli pouze zárodky, z nichž nakonec nemusí nic vzejít a přednost mohou dostat nějaké úplně jiné projekt, o kterých zatím nevíme nic bližšího.

Příběhy Dunka a Egga jsou zasazené zhruba 90 let před události Písní ohně a ledu. Novely pojednávají o potulném rytíři Duncanovi „Dunkovi“ Vysokém a jeho panoši Eggovi, což je ve skutečnosti Aegon V. Targaryen, jeden z předků Daenerys a dalších postav z Písní ohně a ledu. Martin napsal celkem tři novely – Potulný rytíř, Přísežný meč a Tajemný rytíř, které později byly vydány i souborně. Martin má v plánu psát s postavami další příběhy, ale zatím je nerealizoval.

Foto je ilustrační (Hra o trůny)

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest