Česká televize si na jaro přichystala šest nových seriálů a minisérií

Česká televize si na jaro přichystala šest nových seriálů a minisérií | Fandíme seriálům
ČT
Zobrazit dalších 24 obrázků
Představujeme řadu seriálů, minisérií a dalších projektů České televize, které budou uvedeny začátkem roku 2022.  

Během prvních měsíců nadcházejícího roku uvede Česká televize řadu nových seriálů, minisérií, dokumentů i filmových premiér. „Vedle nových hraných seriálů, minisérií nebo autorských dokumentů, na kterých jsme spolupracovali s oceňovanými režiséry, tak představíme například obsáhlé dokumentární cykly zaměřené na kulturní fenomény, vzdělávací pořady, animovaný seriál pro starší děti nebo další řadu Peče celá země,“ uvádí generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Vánoce na ČT budou ve znamení nové štědrovečerní pohádky, premiéry Havla nebo finále Marie Terezie
 

Stíny v mlze

Již 3. 1. ČT uvede dvanáctidílnou krimi sérii Stíny v mlze odehrávající se v Ostravě a blízkém okolí. Ústředními postavami jsou kriminalistka Magda Malá (Petra Špalková) a její nový kolega Martin Černý (Jiří Vyorálek). Kormě kriminálních případů z nevšedních míst se seriál zabývá osobními životy vyšetřovatelů. Magda musí skloubit časově i psychicky náročnou práci s výchovo malé dcery, kterou ztvárnila skutečná dcera herečky Špalkové Anděla Tichá.

Počáteční drobná rivalita mezi Magdou a Martinem pozvolna přeroste ve vzájemné sympatie a respekt. Netuší však, že Magdu už nějakou dobu sleduje nedávno propuštěný vězeň Hrbek, který realizuje důmyslný plán, aby se jí pomstil za své dřívější dopadení. V dalších rolích se představí Jaroslav Plesl (Ochránce), Miroslav Hanuš (Modelář), Tomáš Havlínek (Liga mužské moudrosti) anebo Martina Hekerová (Prvok, Šampón, Tečka a Karel). Kriminálku natočil režisér Světa pod hlavou Radim Špaček podle scénáře Zdeňka Zapletala (Život a doba soudce A. K.).

ČT
Stíny v mlze

Špunti na cestě

Odlehčenější podívanou bude rodinná série Špunti na cestě, která vychází z filmu Špunti na vodě z roku 2017. Ve dvanáctidílném seriálu se vrátí většina hereckého ansámblu z celovečerního snímku. Diváci se mohou těšit na Pavla Lišku (Teroristka), Jiřího Langmajera (Přání Ježíškovi), Annu Polívkovou (Přání Ježíškovi), Tatianu Dykovou (Večírek) či Janu Kvantikovou (Šarlatán). Ve Špuntech na cestě si roli nezopakuje Hynek Čermák, naopak novými příchozími jsou Miroslav Donutil (Pelíšky) nebo David Novotný (Okresní přebor).

Komediální seriál podivných členů jedné normální rodiny aneb všechno, co nechcete, aby se vám během dovolené přihodilo. Hrou osudu, vlastní hlouposti a několika nedorozuměními se tři generace rodiny Veselých ocitnou v upraveném obytném autobusu značky Robur a projedou s ním půl republiky. Za sérií stojí režisér původního snímku Jiří Chlumský.

ČT
Špunti na cestě

Devadesátky

S novým počinem přijdou tvůrci Případů 1. oddělení. Šestidílná minisérie Devadesátky popisují vyšetřování klíčových případů první poloviny devadesátých let. Na několika dobových kauzách ukazují atmosféru doby, kdy kriminalita vyskočila do nečekaných výšin a kdy se rozhodovalo o tom, jestli policie ustojí svoji roli. Režie se zhostil Peter Bebjak (Herec). Herecké obsazení tvoří Ondřej Sokol, Martin Finger (Ulice), Vasil Fridrich (Kurz manželské touhy), Pavel Batěk (Staříci) a další.

ČT
Devadesátky

Vražedné stíny

Ve dvoudílné kriminální sérii Vražedné stíny se v hlavní roli poručíka Kreinera představí Ondřej Vetchý. Minisérie se bude točit kolem Kreinera, jenž doprovází svého šéfa na tajnou schůzku s informátorkou. Měl by od ní dostat důkazy o kriminální činnosti, do níž jsou zapleteni i Kreinerovi kolegové. Na místě schůzky ale kromě informátorky čeká v úkrytu střelec, který by měl předání kompromitujících informací zabránit za každou cenu.

Režisér Jiří Svoboda (Rašín) založil dvoudílný kriminální příběh na motivy románu Počmárané nebe od spisovatelky Petry Bačovské. Vyjma Vetchého v sérii hrají Martin Finger (Ulice), Tomáš Töpfer (Četnické humoresky), Miroslav Donutil (Pelíšky), Tereza Hofová (Lidi krve) nebo Marek Vašut (Román pro ženy).

ČT
Vražedné stíny

Podezření

O minisérii Podezření jsme vás informovali v souvislosti s 55. Mezinárodním filmovým fesitivalem v Karlových varech. Vyjma Varů mohli první díl minisérie vidět návštěvníci festivalu Finále Plzeň nebo Serial Killer. Příběh se točí kolem zdravotní sestry Hany (Klára Melíšková), která je obviněna z úmrtí pacienta. Za minisérií stojí scenárista Štěpán Hulík, který má na kontě výborné počiny jako Pustina nebo Hořící keř. O režii se postaral rodák z Bratislavy Michal Blaško (Za sklem).

ČT
Podezření

Ultimátum

Poslední představenou sérií je titul Ultimátum, který ČT koprodukovala společně se slovenskou stanicí TV JOJ. Osmidílná řada sleduje policejního vyjednavače Dano Andrika (Ján Koleník), který se zaplétá do politicko-vyjednavačské krize na oddělení kardiochirurgie, kde se mimo ministra obrany nachází i Danova těhotná přítelkyně Lenka. Aby ji Dano spolu s pacienty a personálem dostal na svobodu, musí čelit požadavkům nevyzpytatelného únosce Korňana na jedné straně a tlakům nejvyšších politických špiček na straně druhé. Ultimátum se kompletně natáčelo na Slovensku během dvou vln pandemie. Všech osm epizod natočil Michal Kollár (Rudý kapitán).

ČT
Ultimátum

Peče celá země i V karavanu po Česku

Diváci České televize se mohou těšit na druhé sezóny, jak oblíbené pekařskocukrářské show Peče celá země, tak oddychového poznávacího cyklu V karavanu po Česku. Známého pekaře a cukráře Josefa Maršálka uvidí diváci nejenom jako porotce v Peče celá země, ale i v novém pořadu Cukrárna u Josefa. Hlavní myšlenkou pořadu je, že mlsat se dá nápaditě i zdravě. Recepty pracují s minimálním množstvím cukru, nabízejí alternativy v podobě medu, či ovoce.

ČT
V karavanu po Česku

V karavanu po Česku bude opět brázdit krásy Čech a Moravy Aleš Háma. Diváci první série si jistě říkali, proč Háma probádal pouze polovinu Česka. Naštěstí se jednalo o záměr, jak prozrazuje moderátor pořadu. „V osmi nových dílech projedeme zbytek republiky, teda místa, která jsme v první řadě nestihli. V ní jsme to se štábem vzali od Karlovarského kraje přes jižní hranici až do Zlínského kraje. A v té aktuální máme namířeno z Moravskoslezského kraje po severní hranici do Ústeckého kraje, následně do Středočeského a skončíme v Praze,“ říká Aleš Háma.

Dále ČT uvede nové série pořadů Zázraky přírody, Kočka není pes, Legendy kriminalistiky, Putování s párou nebo Krajinou vína. V rámci televizních premiér ČT představí tuzemské počiny Bourák, Krajina ve stínu, Modelář nebo dokumenty Anny, Svéráz českého rybolovu, Nová šichta či dokumentární medailon o Karlu Gottovi Karel, který ještě stále běží v kinech.

V galerii si můžete prohlédnout promo fotografie k většině zmiňovaných titulů.

Podklady a foto: ČT I, II

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Špunti na vodě

13.04.2017 | Česko
Komedie, Rodinný
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest