Marie Terezie: Nový rok přinese vyvrcholení příběhu věhlasné panovnice

Marie Terezie: Nový rok přinese vyvrcholení příběhu věhlasné panovnice | Fandíme seriálům
ČT
Zobrazit dalších 15 obrázků
Historická minisérie se chýlí ke konci, o čem bude konec Marie Terezie?

Výpravná historická minisérie Marie Terezie z dílny České televize se uzavře na Nový rok. Pátý díl zachovává žánr romantického historicko-politického dramatu s prvky humoru. Děj se odehrává patnáct let po konci čtvrtého dílu, tedy mezi lety 1760 až 1780. Hlavními tématy páté epizody jsou sňatková politika Marie Terezie, finanční problémy monarchie, které se přes nepochopení své ženy pokouší řešit František Štěpán, smrt Františka Štěpána a následný konflikt mezi Josefem II. a Marií.

Vánoce na ČT budou ve znamení nové štědrovečerní pohádky, premiéry Havla nebo finále Marie Terezie
 

Františka Štěpána si stejně jako v předchozích dílech zahrál Vojta Kotek, kterého maskéři nalíčili k nepoznání. „Jsem za tu roli velmi rád. Přirostla mi k srdci. Byl bych rád, kdyby se i díky naší sérii vědělo, jak revoluční jeho myšlení ve své době bylo a co vše dělal,“ říká Kotek. Marii Terezii ve finálním díle ztvárnila rakouská herečka Ursula Strauss (Odplata, Můj nejlepší nepřítel).

Natáčení probíhalo ve Valticích, v Kroměříži, na zámcích Slavkov, Milotice, Jaroměřice a v Plaském klášteře. „Počáteční idea, náměty, scénáře jsou dílem českých autorů a takřka celý štáb se skládal z Čechů a Slováků. Můžeme s uspokojením říct, že Marie Terezie zvýšila prestiž nejen České televize, ale celé české kultury v celé Evropě,“ uvádí kreativní producent snímku Jan Maxa. Premiéra se uskuteční 1. 1. ve 20.05 hodin na ČT1. V galerii níže si můžete prohlédnout sérii promo fotografií z finální epizody.

Podklady a foto: ČT I, II

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Václav | 22.12.2021 20:52
Dost bylo experimentu republik, nutný návrat k Podunajské říši a ke království. Potřebujeme krále či královnu, pryč s prezidenty!!!
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest