Fallout: Seriálové zpracování oblíbených her má scenáristy a může se točit

Fallout: Seriálové zpracování oblíbených her má scenáristy a může se točit | Fandíme seriálům
Bethesda Softworks
Jonathan Nolan, spoluautor Temného rytíře či Westworldu, našel parťáky do atomové pustiny.

Po zhruba roce a půl je ruka v rukávě. Už v létě 2020 streamovací služba Amazon Prime Video oznámila, že má zálusk na seriál ze světu postapokalyptické videohry Fallout. Teď se konečně podařilo domluvit všechny detaily a výroba projektu byla schválena.

Seriál pro Amazon stále připravují Kilter Films – produkční společnost Lisy Joy a Jonathana Nolana. A právě bratr slavnějšího Christophera (spoluautor řady jeho scénářů nebo seriálu Westworld) zrežíruje pilotní epizodu. Hlavními scenáristy se stali Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel, Tomb Raider) a Graham Wagner (Silicon Valley, Baskets). Na vývoji seriálu se podílí i přímo společnost Bethesda, která v současnosti vyrábí videohry. Natáčení začne ještě letos.

První díl videoherní série spatřil světlo světa už v roce 1997, o rok později na něj navázal druhý díl. Z izometrických RPG her se rychle stal kult. Po letech značku oživla společnost Bethesda, která sérii přenesla do 3D grafiky a s postupem let vytvořila celou řadu nových dílů - Fallout 3, Fallout: New Vegas, Fallout 4 a naposledy pak Fallout 76. Série je zasazená do postapokalyptického světa, který byl zničený atomovou válkou. Ta byla vyvolaná nedostatkem nerostných surovin. Zbývající lidská populace přežívá v podzemních úkrytech, takzvaných Vaultech. Z nich se pak hráč v jednotlivých dílech za odlišnými cíli vydává na nebezpečný a válkou zničený povrch. Videohry prosluly také specifickým vizuálním stylem inspirovaným Šíleným Maxem.

Foto je ilustrační, videoherní předloha

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest