Archive 81: Pusťte si trailer nové hororové série od Netflixu

Archive 81: Pusťte si trailer nové hororové série od Netflixu | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit další 4 obrázky
Paranoia, tajuplný kult, strašení skrz obrazovku ala Kruh, to je strašidelná novinka na leden.

Před časem jsme vám představili novou hororovou sérii Archive 81, kterou Netflix uvede už 14. ledna. Od té doby byl konečně zveřejněný také trailer, takže si o sérii můžeme udělat daleko lepší obrázek.

Ukázka slibuje paranoidní příběh, v němž je mladý archivář nucený pracovat s podivnými starými páskami na odlehlém místě, kde v osamocení pomalu začíná přicházet o rozum a jen obtížně rozpoznává, co je ještě skutečnost a co už výplod jeho mysli. Paralelní příběh mladé Melody, která vyšetřuje tajuplný kult a všechno si nahrávala na videokameru, je také nasáklý všudypřítomnou nedůvěrou. Melody si není jistá, zda v podivném bytovém domě může věřit vlastním očím, a když už o záhadných výjevech nepochybuje a snaží se je nahlásit, tak jí nevěří úřady a kult se ji snaží umlčet.

Trailer má celkem slušnou atmosféru, pár solidních lekaček a zápletka působí dostatečně zajímavě, aby měli příznivci okultních thrillerů chuť si při některém z mrazivých lednových večerů pouštět epizodu za epizodou. Přechody do minulosti naštěstí nejsou podané kompletně jako found footage, takže se na ně dá bez potíží koukat, aniž by to rušilo. Asi nečekejme nějaký zázrak, ale jako příjemná novinka pro milovníky žánru Archive 81 rozhodně působí, co říkáte?

Hlavním hrdinou Archivu 81 je archivář Dan Turner (Mamoudou Athie). Ten dostane za úkol restaurovat sadu poškozených kazet z roku 1994. Při rekonstruování práce dokumentaristky Melody Pendras (Dina Shihabi) se nechá pohltit jejím vyšetřováním nebezpečného kultu z jednoho bytového domu. Série postupně odkrývá dvě paralelní časové linky a Dan je stále posedlejší myšlenkou na to, co se vlastně Melody stalo. Mezi oběma lidmi dojde k tajuplnému spojení a Dan začne být přesvědčený, že Melody dokáže zachránit před strašlivým koncem, který ji před pětadvaceti lety potkal. V dalších rolích vystupují Ariana Neal, Julia Chan, Evan Jonigkeit, Martin Donovan nebo Matt McGorry. Výkonným producentem je protřelý hororový tvůrce James Wan, hlavní autorkou je Rebecca Sonnenshine. Netflix novinku uvede 14. ledna 2022.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest