Disclaimer: Oscarový Cuarón točí napínavý thriller

Disclaimer: Oscarový Cuarón točí napínavý thriller | Fandíme seriálům
Academy of Motion Picture Arts and Sciences
Režisér Gravitace či Harryho Pottera chystá výpravný seriál.

Alfonso Cuarón se řadí mezi filmaře, jejichž snímky automaticky přitahují nejrůznější ceny a jsou spojovány s velkolepou prezentací na plátnech kin. Už u svého posledního filmu Roma však udělal Cuarón kompromis. Snímek sice jednoznačně je natočený jako rozmáchlé vyprávění pro kina, avšak primárním distributorem se stal Netflix, protože zkrátka byl ochotný Alfonsovo nákladné charakterní drama zaplatit.

Teď si režisér pro změnu plácl s Applem, pro který natočí svůj první seriál. V minulosti už sice jako nájemní režisér natočil několik málo epizod, ale novinka Disclaimer bude kompletně jeho dítkem. Cuarón seriál napíše, zrežíruje i zprodukuje.

Hlavní hrdinkou je Catherine Ravencroft, úspěšná a vážená televizní dokumentární novinářka. Ta po se po celou kariéru věnovala odhalování prohřešků respektovaných institucí. Jednoho dne se na jejím nočním stolku objeví napínavý román, Catherine rychle zjišťuje, že ona sama je klíčovou postavou příběhu, u něhož doufala, že je dávno pohřbený v minulosti. Příběh odhaluje její nejčernější tajemství, o němž se domnívala, že jej zná pouze ona sama.

Ústřední postavu hraje oscarová Cate Blanchett, kterou doplňuje Kevin Kline v roli vdovce, jenž je autorem osudového románu. Blanchett je také jednou z producentek filmu. Můžeme se těšit, že seriál bude skvěle vypadat, protože jako kameraman jej natočí Emmanuel Lubezki, Alfonsův dvorní kameraman, který má Oscara za Gravitaci, Birdmana a Revenanta, ale natočil třeba také Potomky lidí nebo Strom života. Dalším kameramanem bude Bruno Delbonnel (filmy bratrů Coenů, Tima Burtona, Joe Wrighta nebo Jean-Pierre Jeuneta).

Foto je ilustrační - režisér Alfonso Cuarón

Zdroj: Indie Wire

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest