Vražedné stíny: Vetchý a Finger si zahráli policejní parťáky v nové krimi z dílny ČT

Vražedné stíny: Vetchý a Finger si zahráli policejní parťáky v nové krimi z dílny ČT | Fandíme seriálům
ČT
Zobrazit dalších 10 obrázků
Česká televize představila kriminální minisérii s hvězdným obsazením, kdy ji diváci uvidí?

Ve dvoudílné minisérii Vražedné stíny je poručík Alana Kreiner obviněn z usmrcení šéfa kriminální policie. Během rutinního setkání s informátorkou měl krýt svého nadřízeného. Schůzka se zvrtla a Kreiner se stal svědkem vraždy svého šéfa a následně i hlavním podezřelým. Pouze on zná pravdu a je odhodlaný najít pachatele za každou cenu. Minisérie se inspirovala detektivním románem Počmárané nebe od spisovatelky Petry Bačovské.

Devadesátky jsou nejsledovanějším českým seriálem za posledních 18 let
 

V hlavní roli se představí Ondřej Vetchý (Případy 1. oddělení). Kreinerova policejního parťáka Michala ztvární Martin Finger. „Michal je bývalý policista. Dobrý přítel hlavního hrdiny, kterému pomáhá dostat se z maléru. Je to role drsného chlapíka stojícího na té správné straně… Jako divák mám rád to mrazení z nebezpečí, které číhá kdesi skryté. Bezmocnost, kdy se nedaří bezezbytku porazit zlo, je pro mě něčím přitažlivá a znepokojivá,“ prohlásil o roli Finger.

Dvoudílné Vražedné stíny natočil Jiří Svoboda (Rašín, Jan Hus). Minisérie by měla být napínavým příběhem, který si neustále pohrává s diváky. „Vražedné stíny jsou, stejně jako jejich literární předloha Počmárané nebe, velmi zvláštní detektivkou. Vždy, když si myslíte, že víte, co je jádrem příběhu, objeví se nová rovina, nový vyprávěcí obzor, který vše zkomplikuje. Film noir, v němž nelze věřit nikomu a z něhož nikdo nevyjde bez poskvrny,“ říká o projektu kreativní producent Jan Maxa (První republika, Okresní přebor).

Ve vedlejších rolích se představí Miroslav Donutil (Špunti na cestě), Eva Josefíková (Slunečná), Tomáš Töpfer (První republika), Marek Vašut (Šťastný nový rok 2: Dobro došli), Tereza Hofová (Lidi krve), Tomáš Dastlík (Špunti na cestě), Filip Blažek (Slunečná), Jan Dolanský (1. MISE) anebo Jana Krausová (Ženská na vrcholu).

Stanice ČT1 uvede první část v neděli 20. 2. od 20:10 hodin. Druhá část bude následovat o týden později, 27. 2.

ČT
Vražedné stíny

Podklady a foto: ČT I, II

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest