Režisér Spider-Mana: Jon Watts má točit nové Star Wars

Režisér Spider-Mana: Jon Watts má točit nové Star Wars | Fandíme seriálům
Lucasfilm Publishing
V Lucasfilmu se chystají „Stranger Things ve vesmíru“.

Režisér Jon Watts se z režiséra nezávisláků (Cop Car) vypracoval ve spolehlivou součást Marvel mašinerie. Má za sebou tři díly Spider-Mana a do budoucna bude točit Fantastickou čtyřku. Na tu si však ještě chvíli počkáme a Jon tak má chvilku času. A vypadá to, že víme, jak ji využije.

Server Discussing Film přinesl zákulisní informaci, podle níž má Watts točit přinejmenším jednu epizodu zatím tajuplného Star Wars seriálu pro platformu Disney+. Na té si získali velkou fanouškovskou základnu The Mandalorian a The Book of Boba Fett a víme o celé řadě dalších titulů, které se připravují do budoucna.

Konkrétně Watts se má podílet na produkci s pracovním názvem „Grammar Rodeo“, přičemž není zřejmé, zda jde o krycí jméno jedné z již dříve oznámených sérií nebo krycí jméno nějaké úplně nové. (Prakticky všechny velké projekty v Hollywoodu při natáčení používají krycí název, kupříkladu The Mandalorianovi se přezdívalo Huckleberry). Grammar Rodeo se bude točit letos v létě v Los Angeles a podle Discussing Film je známé prakticky jen to, že Jon Favreau má být výkonným producentem.

Kódové označení Grammar Rodeo by potenciálně mohlo odkazovat k epizodě Simpsonů, v níž Bart a jeho spolužáci přesvědčí rodiče, aby je nechali jen na výlet, když jim lživě tvrdí, že se chystaná na „Národní gramatické rodeo“. To by korespondovalo se zprávami, které postupně prosakují na veřejnost díky serverům Cinelinx, Bespin Bulletin, Murphy‘s Multiverse a The Illuminerdi.

Servery mají k dispozici jen kusé informace a je možné, že jejich zdroje ve skutečnosti hovoří o několika různých projektech. Ale pokud by všechny zprávy směřovaly k jednomu konkrétnímu seriálu, tak si z jednotlivých útržků lze poskládat, že se chystá něco, co v Lucasfilmu interně označují jako Stranger Things ve vesmíru. Tedy dobrodružství ve světě Star Wars zaměřené na skupinu hodně mladých hrdinů. V tomto světle by rozhodně dávalo smysl angažování režiséra Wattse, jehož průlomový snímek Cop Car se soustředil na dětské protagonisty a jako režisér Spider-Mana byl do značné míry najatý právě z toho důvodu, že uměl pracovat s mladými herci.

Hraný seriál by se podle všeho měl odehrávat v období tzv. Vysoké republiky (The High Republic), tedy v dobách dlouho před ságou rodu Skywalkerů, kdy řád Jediů a galaktická republika vzkvétaly. Castingové oddělení hledá několik herců.

Do role označované jako Wyatt se hledá jedenáctiletý protagonista. Půjde o jednu z hlavních rolí. Postava touží po dobrodružství, ale snadno ztrácí pozornost. Další jedenáctiletý herec se hledá do role Neda, Wyattova ostýchavého nejlepšího přítele. Je to dobrák s velkým srdcem, který se vždy striktně snaží držet pravidel, ale zároveň je pokaždé stržený do Wyattových dobrodružství. Do role Faye se hledá dvanáctiletá herečka. Půjde o extrovertní rebelku, která má neustále pocit, že je zbytek světa proti ní. Postava Kylie je nejlepší kamarádka Faye. Je vážná, inteligentní a tají své emoce. Opět se hledá dvanáctiletá představitelka. A pak je to ještě jedna hlavní postava, o které zatím nevíme nic bližšího, avšak do role se hledá muž mezi 30 a 40 lety.

Vzhledem k tomu, že natáčení má probíhat v Los Angeles od června do prosince, se snad už brzy dozvíme něco bližšího.

Foto: Lucasfilm

Zdroje: Discussing Film, The Illuminerdi, Murphy's Multiverse, Bespin Bulletin, Cinelinx

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest