Rod draka: Seriál ze světa Hry o trůny je dotočený

Rod draka: Seriál ze světa Hry o trůny je dotočený | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit další 4 obrázky
George R.R. Martin hovoří o několika epizodách, které už viděl. Šéf HBO o termínu premiéry.

Závěrem týdne byl dokončený Rod draka (jeho první řada), tedy nový seriál z historie Západozemí, kde se odehrávala už Hra o trůny. Na svém osobním blogu to oznámil sám George R.R. Martin, autor předlohy. Martin dodává, že viděl hrubé sestřihy několika epizod a hrozně se mu líbily. Teď je třeba ještě dokončit vše potřebné, tedy vizuální efekty, hudbu atd. Nicméně o scénářích, režii a hereckých výkonech George tvrdí, že jsou skvělé. Doufá, že fanoušky nadchnou stejně, jako jeho. Podle spisovatele seriál uvidíme nejdřív v létě, ale spíš o něco později.

Co se termínu týče, nebyl sdílnější ani Casey Bloys, programový šéf HBO. Ten byl The Hollywood Reporterem dotázaný na to jestli stanice přemýšlí také nad tím, kdy velké seriály nasazuje konkurence (seriály jako Pán prstenů nebo Halo od Amazonu). Na to Bloys řekl, že konkurenci vůbec neřeší. HBO se prý soustředí čistě na sebe a údajně seriál uvede, až jej uvede. Těžko říct, nakolik takovému tvrzení věřit, ale to, že seriál „bude uvedený, až bude uvedený“, to nelze rozporovat :D.

Nový seriál House of the Dragon vychází z knihy Oheň a krev od George R.R. Martina a odehrává se 300 let před událostmi Hry o trůny. Točí se kolem sporu o nástupnictví v rodině Targaryenů, který rozpoutá občanskou válku. Ústředními postavami jsou král Viserys Targaryen (Paddy Considine), jeho manželka Alicent Hightower (Olivia Cooke), princezna Rhaenyra Targaryen, dcera z předchozího manželství (Emma D’Arcy), králův mladší bratr Daemon Targaryen (Matt Smith), pobočník krále Otto Hightower (Rhys Ifans) nebo lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint). Tvůrčími osobnostmi seriálu jsou spisovatel George R.R. Martin, režisér bitevních epizod Hry o trůny Miguel Sapochnik a Ryan Condal. Seriál bude uvedený v roce 2022.

Foto: HBO

Zdroje: George R.R. Martin, The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest