Babylon 5: Restart kultovní sci-fi je stále v plánu, ale odkládá se

Babylon 5: Restart kultovní sci-fi je stále v plánu, ale odkládá se | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Zobrazit další 2 obrázky
Fanoušci obří vesmírné stanice v neutrální části galaxie si budou muset na nová dobrodružství počkat.

Loni na podzim jsme se dozvěděli, že se chystá nové zpracování seriálu Babylon 5, kultovní sci-fi, jež přišla do éteru dlouho před tím, než stálice nového tisíciletí, jako třeba Battlestar Galactica, Expanse, Ztraceni ve vesmíru nebo soudobý Star Trek. Nové zpracování chystá původní autor, J. Michael Straczynski.

Teď fanoušky jeho díla zastihla smutná zpráva, že i když se s restartem stále počítá, počkáme si na něj delší dobu. Stanice The CW, která projekt připravovala, se rozhodla přípravy odložit až na příští televizní sezonu. Straczynski svoje fanoušky informoval, že stanice současnou podobu konceptu odmítla. Ve většině případů by to znamenalo konec, ale šéf The CW Mark Pedowitz prý nad Babylonem nechce zlomit hůl, protože je fanoušek. Scénář se údajně Pedowitzovi líbil, ale v současné situaci, kdy je na spadnutí prodej celé stanice, se projektu nechtěl jednoznačně uvázat. Proto se rozhodl jeho přípravy protáhnout a případné schválení či neschválení odložit na dobu, kdy už bude prodej CW dořešený.

Letos se tedy seriálu určitě nedočkáme, ale stále je aktivně vyvíjený, s úmyslem nasadit jej do vysílání na podzim 2023.

Hlavním hrdinou nového zpracování bude John Sheridan (v původním seriálu jej hrál Bruce Boxleitner), důstojník Earthforce s tajuplnou minulostí. Sheridan je převelený na Babylon 5, pět mil dlouhou vesmírnou stanici v neutrální části vesmíru, jež slouží jako přístav pro cestovatele, pašeráky, korporátní objevitele či mimozemské diplomaty. Časy nejsou jednoduché a neustále hrozí válka. Hrdinův přílet vyvolá sled událostí, jaké by si ani nedokázal představit, když pozemská průzkumná společnost nešťastnou náhodou vyvolá konflikt s mimozemskou civilizací, která je o miliony let vyspělejší, než ta naše. To staví celou posádku Babylonu 5, včetně Sheridana, do extrémně ošemetné pozice, kdy přežití lidské rasy leží právě v jejich rukou.

Původní seriál z roku 1993 byl zasazený do let 2257-2262, kdy každá série představovala jeden rok na stanici. Babylon 5 si tehdy získal velkou popularitu a dal vzniknout celému sdílenému univerzu, kde se odehrávaly další filmy, seriály, knihy či komiksy.

Foto je ilustrační - Původní Babylon 5

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest