Poslední dny Ptolemyho Graye: Samuel L. Jackson propadá Alzheimerově chorobě

Poslední dny Ptolemyho Graye: Samuel L. Jackson propadá Alzheimerově chorobě | Fandíme seriálům
Apple TV+
Zobrazit dalších 9 obrázků
Už za pár dní dorazí seriál, kde se Jackson bude potýkat s nastupující demencí, ztrátou pečovatele a novou svěřenkyní. Pusťte si trailer.

Legendární herec Samuel L. Jackson (Pulp Fiction, Avengers) se již 11. března představí v nové minisérii od Apple TV+, kde ztvární stárnoucího muže s Alzheimerovou nemocí. Poslední dny Ptolemyho Greye (The Last Days of Ptolemy Grey) je adaptací románu autora Waltera Mosleyho, série bude mít ve finále celkem šest epizod. Jacksonovi bude herecky sekundovat mladá Dominique Fishback (Jidáš a černý mesiáš, Najděte mi hrdinu).

Euforie má rekordní sledovanost, 3. řada schválena
 

Jackson v dramatu hraje starého a nemocného Ptolemyho Greye, muže zapomenutého vlastní rodinou, přáteli i sebou samým. Když přijde o svého blízkého pečovatele a začne se ještě hlouběji propadat do samoty vlastní demence, je mu přidělena péče o osiřelou dívku Robyn. Když se dvojice dozví, že existuje léčba, která by dovedla vrátit Ptolemymu demencí ztracené vzpomínky, vydají se na cestu za odhalením šokující pravdy minulosti, současnosti i budoucnosti.

Podle Jacksona se jedná o dobrou možnost, jak zvýšit povědomí o problémech, které sebou alzheimova nemoc přináší, sám herec s ní má v rodině bohaté zkušenosti. „Jsem z rodiny, kde jsem měl pocit, že jsem alzheimerem obklopen,“ přiznal herec. Někteří členové jeho rodiny se s touto nemocí museli potýkat. „Viděl jsem, jak se mění, zhoršují a stávají se z nich jiní lidé.“

Mezi další členy obsazení patří Walton Goggins (Osm hrozných, Tomb Raider), Cynthia Kaye McWilliams (Útěk z vězení, Bosch), Damon Gupton (Batesům motel, Black Lightning), Marsha Stephanie Blake (Když nás vidí, Vražedná práva) a Omar Benson Miller (The Unicorn, Hráči). Sérii režíruje Ramin Bahrani (541 stupňů Fahrenheita, Bílý tygr). Scénář napsal autor knižní předlohy Walter Mosley.

Zdroj: Deadline

Foto: Apple TV+

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest