Netflix chystá hraný seriál o kapele U2

Netflix chystá hraný seriál o kapele U2 | Fandíme seriálům
U2start, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons
Hudební novinku o Bonově partě připravuje produkce J.J. Abramse.

Další slavný hudební interpret se dočká svého životopisného příběhu. Od té doby, co zaznamenal gigantický úspěch film Bohemian Rhapsody, se s hudebními snímky roztrhl pytel. Před časem tu byl Rocketman o Eltonu Johnovi, na cestě jsou filmy o Madonně nebo o Michaelu Jacksonovi. Seriálové zpracování potkalo kapelu Sex Pistols.

Podobný osud teď čeká legendární U2. Seriál vzniká pro Netflix a z pozice producenta na něj dohlédne J.J. Abrams (Mission: Impossible 3, Star Wars VII, Ztraceni). Přípravy jsou v počátcích, sérii napíše oscarový Anthony McCarten. Ten napsal právě zmiňovanou Bohemian Rhapsody, ale také snímky Teorie všeho, Nejtemnější hodina a Dva papežové. Právě za poslední tři jmenované byl nominovaný na Oscara. Kapela je do příprav seriálu zapojena a zřejmě má právo veta.

Legendární rocková formace složená ze zpěváka Bona, kytaristy Edge, basáka Adama Claytona a bubeníka Larryho Mullena se dala dohromady v roce 1976 v irském Dublinu. Skupina je známá pro svá masivní stadiónová vystoupení a hymnické písně o lásce, ale také o politice. U2 se často pouštějí do aktivismu, zvlášť v otázkách lidských práv a ekologie. Skupina vydala 14 studiových nahrávek, vydala miliony desek a na kontě má nezapomenutelné skladby jako Sunday Bloody Sunday, Pride (In the Name of Love), Where the Streets Have No Name, I Still Haven't Found What I'm Looking For, With or Without You, One, Beautiful Day, Elevation, Vertigo a mnohé a mnohé další.

Foto: U2start, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest