Holky z Derry se vracejí se 3. řadou – trailer

Holky z Derry se vracejí se 3. řadou – trailer | Fandíme seriálům
Channel 4
Zobrazit další 3 obrázky
Lahůdková jednohubka o hořkém zrání v třaskavém Severním Irsku je zpátky.

Jestli jste zatím neměli tu čest s Holkama z Derry (Derry Girls), okamžitě to koukejte napravit. Nenápadný komediální seriál z Británie má říz, srdíčko, skvělé ústřední postavy, devadesátkový feel, vážné podtóny a především horu skvělých vtipů.

Seriál je zasazený do 90. let do města Londonderry, do doby, kdy Severním Irskem zmítaly násilné střety mezi příznivci setrvání území v rámci Velké Británie a mezi stoupenci připojení k Irsku. Zatímco na pozadí se odehrávají velké dějiny, mladé holky Erin, Orla, Clare, Clare a jejich ocásek James se potýkají s běžnými trablemi dospívání. Pětice se pohybuje někde na hraně bojácné poslušnosti a teenagerského vzdoru, navíc jsou všichni z pětice (i jejich nejbližší okolí) tak trochu přitroublí, sociálně neobratní nebo obojí. Z toho vyplývá celá řada nesmírně vtipných situací, zvlášť, když vám za zadkem stojí maloměšťáčtí rodiče (posedlí myšlenkou na to, jak vypadají před sousedy) a přísná a svérázná sestra Michael, ředitelka katolické školy, kam holky docházejí.

Saoirse-Monica Jackson, Louisa Harland, Nicola Coughlan, Jamie-Lee O'Donnell, Dylan Llewellyn, Tara Lynne O'Neill, Tommy Tiernan, Kathy Kiera Clarke, Ian McElhinney a Siobhan McSweeney jsou zpátky v hlavních rolích. Scénáře i pro třetí řadu napsala Lisa McGee, znovu režíruje Michael Lennox. Dosavadní dvě řady seriálu jsou k vidění na Netflixu, tak se tam snad dočkáme i té třetí. Tu stanice Channel 4 uvede v Británii už letos. Třetí řada bude zároveň poslední.

Podklady a foto: Channel 4

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest