Halo: Akční sci-fi dorazila k divákům. Rovnou se chystá 2. řada

Halo: Akční sci-fi dorazila k divákům. Rovnou se chystá 2. řada | Fandíme seriálům
Peacock
Zobrazit dalších 13 obrázků
Kolik seriál stál, jak si vedl v recenzích a jak vypadá v posledním traileru.

Dnes dorazila na platformu Peacock výpravná sci-fi série Halo, natočená na motivy populárních videoher. U nás Peacock není oficiálně k dispozici (jedině přes VPN), avšak během letoška u nás začíná služba SkyShowtime, jež má nabídku Peacocku evropským divákům zprostředkovat.

Bohužel, zatím podle recenzentů o mnoho nepřicházíme. Diváci si pochvalují rozmáchlé měřítko a rozsáhlý sci-fi svět, ale jinak máme čekat seriál, který především kopíruje svoje žánrové předchůdce, kde už bylo všechno, co Halo nabízí, k vidění. A většinou v lepší formě. Snad hráče by mohla potěšit údajná relativní věrnost předloze, ale jinak jsou ohlasy prostě rozpačité a maximálně recenzenti mluví o tom, že seriál má potenciál a rozhodně si nezaslouží být šmahem zatracen. Snaha tvůrců je zřejmá.

A podle toho, co víme, tak samotný Peacock na seriál také hodně sází. Doufá, že jím přiláká především mladší publikum. Seriál byl díky tomu nákladný (90 milionů – 10 milionů na epizodu stále není na seriálové poměry nijak malá částka). Halo se připravovalo dlouhé roky, nesčetněkrát se přepracovávalo, na vzniku se podíleli tvůrci her i producent Steven Spielberg. Už v tuhle chvíli je objednaná druhá řada, jež se má točit už letos v létě. Tohle je prostě kolosální podnik, který předem budí zvědavost.

Kdybyste si stále nebyli jistí, zda svět Halo chcete ochutnat (seriál by měl být přístupný i těm, co neznají videoherní předlohu), tady je poslední trailer:

Halo je populární videoherní série sci-fi stříleček s maskovaným hlavním hrdinou, ke které se hraná adaptace připravuje už od roku 2005. Původně se počítalo s celovečerním filmem, kolem kterého se motali Guillermo del Toro či Neill Blomkamp. Teprve v roce 2013 se záměr změnil a začal se připravovat seriál. Režie se ujal Otto Bathurst, vrchním scenáristou je je Steven Kane. V hlavní roli Master Chiefa se představí Pablo Schreiber. Hlas Cortaně opět propůjčí Jen Taylor, jako ve videohrách. Dále hrají Yerin Ha, Bokeem Woodbine, Shabana Azmi, Bentley Kalu, Natasha Culzac, Olive Gray, Kate Kennedy, Charlie Murphy, Danny Sapani a Natascha McElhone jako doktorka Halsey, geniální stvořitelka programu Spartan, na výrobu super vojáků. Datum premiéry je stanovené na 24. 3. 2022.

Foto: Peacock

Zdroje: Collider, Variety, Rotten Tomatoes

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest