Pistol: Punk vtrhne na scénu v nové sérii, je tu trailer

Pistol: Punk vtrhne na scénu v nové sérii, je tu trailer | Fandíme seriálům
FX
Zobrazit dalších 5 obrázků
Režisér Danny Boyle zfilmoval osudy legendární punkové kapely Sex Pistols.

Minimálně hrubé povědomí o kapele Sex Pistols má asi každý, kdo alespoň z rychlíku slyšel něco o historii populární hudby. Uskupení čtyř mladíků vzniklo v Anglii ve druhé polovině 70. let. Pomohli rozšířit punk do Británie a celého světa, patří mezi stěžejní interprety žánru. Jejich desky a vystoupení reálně ovlivňovaly myšlení jedné generace, hudebně Sex Pistols výrazně formují celou řadu navazujících hudebníků mnoha žánrů. A nezaměnitelný je i agresivní styl oblékání, líčení a úpravy vlasů, kde taktéž můžeme pozorovat vliv až dodnes.

 

Šestidílná minisérie Pistol zaznamenává cestu kapely ke slávě a vlivu, stejně jako zažehnutí punkové revoluce v Británii. Filmaři vyšli z memoárů kytaristy Stevea Jonese, kterého v sérii představuje Toby Wallace. Jako Johnny Rotten vystupuje Anson Boon, jako Sid Vicious Louis Partridge, jako Paul Cook Jacob Slater a jako Glen Matlock Christian Lees. V dalších rolích vystupují Maisie Williams (Hra o trůny), Thomas Brodie-Sangster (Hra o trůny, Labyrint) či Talulah Riley (Westworld, Bloodshot)

Sérii napsal Craig Pearce (Moulin Rouge, Velký Gatsby) a zrežíroval Danny Boyle (28 dní poté, Trainspotting). Frontman kapely John Lyndon (Johnny Rotten) proti sérii loni veřejně vystoupil. Nazval ji neuctivou a se zbytkem kapely se soudil o to, aby filmaři nesměli použít hudbu Sex Pistols. Soud ale prohrál, a tak hudba skupiny v sérii zazní. Pistol nechala vyrobit služba FX (její nabídka u nás bude od letošního roku k dispozici v rámci služby Disney+) a datum premiéry je stanoveno na 31. května.

Podklady a foto: FX

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest