The Invisible Lights: Kreativní manažer Harryho Pottera chystá vlastní fantasy svět

The Invisible Lights: Kreativní manažer Harryho Pottera chystá vlastní fantasy svět | Fandíme seriálům
Stefan Keller / Pixabay
Muž, který dohlížel na fungování světa J.K. Rowling má vlastní ambice. Cesty napříč realitami budou na denním pořádku.

James Scott McKnight pracoval sedm let jako kreativní ředitel čarodějnické světa J.K. Rowling. Vedle toho pracoval také pro značky Pán prstenů, Moshi Monsters a Hello Kitty. Teď se rozhodl k ambicióznímu kroku, místo toho, aby se nechal zaměstnat někde jinde, vytvoří vlastní fantaskní svět. Značce říká The Invisible Lights (Neviditelná světla) a už teď jsou v plánu televizní seriál, podcast, komiks a knihy.

Frančíza má balancovat na hraně sci-fi a fantasy a je zasazená do světa, který je portálem propojený s dalším světem. V daném světě existují čtyři kontinenty, na nichž panuje různé počasí. Portál mezi světy se uzavřel a světy se vyvíjely zcela samostatně. Příběh začíná v momentě, kdy se světy opět spojí a ukáže se, jak se nezávisle na sobě změnily.

Hrdinou příběhu je osmnáctiletý Elliott, jehož na začátku příběhu stihne velká tragédie. Jeho matka, jediný člověk, kterého zná, zahyne při autonehodě. Brzy se s ním spojí vyšetřovatel, který spolupracoval s jeho matkou. Elliot se dozvídá spoustu věcí nejen o sobě, ale o celém světě.

Součástí vyprávění je komiksový mýtus, o kterém si Ellitott myslí, že je to prostě smyšlený příběh. Záhy se dozvídá, že pro děti, které vyrostly v jiném světě, je komiks symbolem rebelie. Hlavní příběh má být zasazený do jednoho světa, podcasty mají pojednávat o tom, co se děje souběžně v jiném světě.

McKnight aktuálně vyvíjí látku spolu se svými manažery a v červnu ji začne nabízet napříč Hollywoodem. Momentálně také hledá spolupracovníky, který spolu s ním látku budou dál rozvíjet a stavět celý svět. Je otevřený všem nápadům a rozhodně nechce vystupovat jako diktátor, který by vždy musel mít poslední slovo. James tvrdí, že zatímco jiné provázané světy, jako je například Marvel, pohánějí peníze, v jeho případě má být hnacím motorem kreativní stránka věci.

To zní vznešeně a na ambiciózních plánech nemusí být nutně nic špatného, osobně však mám určité pochybnosti. McKnightovy plány na mě naopak působí čistě jako obchodní projekt, ne jako tvůrčí puzení, které by se James snažil naplnit. Nepodařilo se mi dohledat, že by někdy v životě napsal román, komiks nebo scénář. Vypadá to, že vždy pracoval jako manažer (kreativní manažer, ale stejně). Na první pohled se zdá, že ani nechce nic konkrétního vytvořit. Prostě ohraničí plátno a vybere konkrétní paletu barev, se kterou pak už nechá malovat druhé. A pokud mě paměť neklame, dosud vesměs uspěly především ty provázané světy, které vzešly z nějakého původního jednoho příběhu (knihy, komiksu, filmu…). Nebo zapomínám na nějaký příklad značky, která nevyrostla organicky, ale byla uměle vytvořena na zelené louce a hned od začátku se jí podařilo uspět napříč různými platformami a multimédii?

Titulní foto je ilustrační: Stefan Keller, Pixabay

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest