Černé zrcadlo se vrací, Netflix uvede 6. řadu

Černé zrcadlo se vrací, Netflix uvede 6. řadu | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit další 2 obrázky
Oblíbený sci-fi seriál, který varuje před nešvary doby a temnou budoucností je zpět.

Černé zrcadlo (Black Mirror) je oblíbená sci-fi antologie, kde každá epizoda představí něco, před čím bychom se měli mít na pozoru. Buď sledujeme, jak se cosi vymyká v naší civilizaci kontrole, nebo už se to vymklo. Jednou je tématem virtuální realita, jindy posmrtný život, pak zase společnost, v níž lidé dostávají sociální hodnocení za úplně každý provedený úkon.

Je fajn, že jednotlivá varování před dystopickými tendencemi naší doby jsou uzavřená. Každá epizoda má asi hodinku, a pokud vás náhodou některý příběh nezaujme, brzy se dočkáte dalšího, který má úplně jiné téma, prostředí i postavy. Díky antologické povaze není také problém k jednotlivým epizodám přilákat i poměrně zajímavé tvůrce a herce, kteří se nemusejí produkci uvázat na nijak dlouhou dobu. Sérii tak už režírovali kupříkladu Joe Wright, Dan Trachtenberg, Jodie Foster, Toby Haynes nebo John Hillcoat. Z herců jen namátkou v sérii vystupovali například Rory Kinnear, Daniel Kaluuya, Toby Kebbell, Hayley Atwell, Domhnall Gleeson, Jon Hamm, Benedict Wong, Wyatt Russell, Hannah John-Kamen, Bryce Dallas Howard, Alice Eve, Jesse Plemons, Andrea Riseborough, Letitia Wright, Billy Magnussen, Aaron Paul, Kirsten Dunst, Miley Cyrus, Yahya Abdul-Mateen II, Topher Grace, Andrew Scott, Pom Klementieff a mnozí, mnozí další.

Zatím jsme mohli vidět v letech 2011-2019 vidět pět řad, jež dohromady nabídly 22 epizod. Chystaná šestá série má přinést tři epizody, které se každá budou délkou blížit celovečernímu filmu. Hlavním autorem seriálu je stále Charlie Brooker a spolu s ním Black Mirror připravuje Annabel Jones.

Zatím nemáme zprávy o tom, kdy bychom se nového Černého zrcadla mohli dočkat.

Foto je ilustrační, starší Černé zrcadlo

Zdroje: Variety, Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest